Oud-kotstudenten heropenen lievelingsbakkerij

2 min.

Winkelopeningen

Twee vrienden, die vroeger als kotstudent regelmatig bij Bakkerij Koelen in Diepenbeek hun brood en gebak gingen halen, geven hun carrière een nieuwe wending en blazen de onlangs gesloten warme bakker nieuw leven in.

Jo Aerts (37) en Ward Laeremans (39) studeerden voor industrieel ingenieur in Diepenbeek. "Als kotstudenten ontdekten we de kwaliteitsproducten van Koelen en liepen we haast dagelijks langs", vertelt Ward. "Ik heb met mijn vriendin nog zes jaar in Diepenbeek gewoond, daarna zijn we naar Vlaams-Brabant verhuisd. Maar ik zat in Diepenbeek nog in een vereniging en steevast kreeg ik, bij elke vergadering, van thuis een bestellijst voor Koelen mee. Die liefde is gebleven.”

Het duo haalde een diploma als ingenieur, maar ging toch een andere weg uit. “We hebben een grote liefde ontwikkeld voor alles wat met brood en patisserie te maken heeft", zeggen ze. "Meer nog, die passie heeft ons zes jaar geleden samen doen beslissen om in Leuven de traditionele en bekende bakkerij Sint-Lambertus over te nemen. Die baten we sindsdien uit en we staan er ’s nachts mee aan de ovens.”

“De laatste Chef Brood en de patissier van Koelen Diepenbeek zullen we behouden. Fantastisch toch! En ook voor de verkoop kunnen we rekenen op 'anciens' die graag willen blijven. We willen zo weinig mogelijk aan de succesformule van Koelen veranderen. De vorige zaakvoerder Koen Staelens staat ons met raad en daad bij, de naam Koelen blijft en de recepten zitten allemaal bij ons."

De nieuwe eigenaars zijn intussen gestart met de onderhouds- en opfrissingswerken. Weldra gaan ze de producten proefdraaien en eind deze maand zwaaiden de deuren opnieuw open voor de klanten. 

Bron en foto: www.made-in.be/limburg (Sven Dillen) 

Gerelateerde artikels

Delhaize Belsele

Winkelopening

Delhaize Belsele

2 min.
Albert Heijn Diest

Winkelopening

Albert Heijn Diest

2 min.
Spar Linkeroever

Winkelopening

Spar Linkeroever

2 min.

Actueel

Infosessie: harmonisering PC's en nieuwe franchisewet
Diversiteit in de rekken én in de kantine
Delhaize Belsele

Winkelopening

Delhaize Belsele

2 min.
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy