Pater Karel Stautemas, provisor van de abdij, speelde een belangrijke rol bij de constructie van de nieuwe installatie. Hij maakt sinds kort ook deel uit van het brouwersteam. Zodra de coronamaatregelen het toelaten, zal de pater zijn brouwopleiding voltooien, zodat hij en zijn medebroeders de traditie van hun voorgangers kunnen voortzetten.
Pater Karel combineert straks zijn dagelijkse leven in het klooster dus met het runnen van de Microbrouwerij. Daar ondersteunt hij meesterbrouwer Marc-Antoine Sochon, die ook sterk betrokken was bij de verrijzenis van de brouwerij. Marc-Antoine, een 28-jarig brouwgenie uit Frankrijk, brouwde zijn eerste bier in de garage van zijn ouders. Daarna verdiepte hij zich zowel in de kunst van het wijn maken als het bier brouwen.
De Microbrouwerij is een samenwerking tussen de Abdij van Grimbergen, Alken-Maes en Carlsberg Group.
Grimbergen lanceert voor de gelegenheid alvast drie nieuwe, boeiende bieren: Grimbergen Magnum Opus Brut Beer, Grimbergen Ignis Quadruple en Grimbergen Astrum Pale Ale.