Ontslagbrief moet dag eerder op de post

2 min.

Vanaf 1 januari 2023 moet een aangetekende ontslagbrief - om de opzegtermijn op de maandag van de week nadien in te laten gaan - al op dinsdag en niet op woensdag op de post.

Volgens het burgerlijk wetboek moet een aangetekende opzeggingsbrief - waarmee werkgevers en werknemers respectievelijk ontslag geven of nemen - altijd betekend zijn op de derde werkdag volgend op de dag waarop de aangetekende brief op de post is gedaan.

Volgens de huidige wetgeving zijn alle dagen van de week ‘werkdagen’, behalve de zon- en feestdagen. Op 1 juli is het burgerlijk wetboek echter aangepast en sindsdien wordt zaterdag niet meer als een werkdag beschouwd.

Die wetswijziging heeft rechtstreeks impact op de regels voor opzegging met een aangetekende brief. De dag van de betekening moet nu uiterlijk op vrijdag vallen om de opzegtermijn op de maandag van de daaropvolgende week in te laten gaan.

“Concreet betekent dit dat de laatste dag voor het posten van de aangetekende brief een dag eerder valt”, zegt Matthias Debruyckere, juridisch expert van het HR-dienstenbedrijf Liantis. "De aangetekende brief moet nu uiterlijk dinsdag op de post. Doe je dat niet als werkgever, dan moet je je werknemer een week langer in dienst houden en dus ook betalen.”

Gerelateerde artikels

Energiesteun voor bedrijven
Videovacature: Digital Lover
Jef Colruyt voorspelt bloed in retailsector

Actueel

Energiesteun voor bedrijven
Videovacature: Digital Lover
Jef Colruyt voorspelt bloed in retailsector
cover-supermag-juni-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy