Ondernemer Jan Tormans koopt Achelse Kluis

2 min.

Productnieuws

De Trappistengemeenschap van Westmalle en ondernemer Jan Tormans, eigenaar van Tormans Group, hebben een akkoord bereikt over de verkoop van de Achelse Kluis.

Een kleine drie jaar geleden zijn de laatste twee monniken vertrokken uit de Achelse Kluis naar de abdij van Westmalle. De brouwerij, de brasserie en de abdijwinkel bleven behouden en zijn erg populair bij wandelaars en fietsers die het natuurgebied Groote Heide bezoeken. 

Nu de Achelse Kluis van eigenaar wisselt en niet langer meer in handen is van een Trappistengemeenschap, kan logischerwijs wel de geregistreerde merknaam ‘Trappist’ ​ niet meer gebruikt worden.

Jan Tormans wil alle bestaande activiteiten verderzetten. De huidige productie van 5.000 hectoliter per jaar wil hij optrekken naar 12.000 en tegen 2030 naar 40.000 hectoliter. Aan de recepten van de Achel-bieren verandert er niets. Ze zullen in de Achelse Kluis blijven gebrouwen worden.

De nieuwe eigenaar wil ook het toeristisch potentieel van de abdijsite verder ontwikkelen en wil op termijn de oude abdij, die beschermd erfgoed is, en de nieuwe abdij uit de jaren '50 ombouwen tot een bezinningscentrum en gastenverblijf. 

Over Jan Tormans

Jan Tormans is CEO van Tormans Group, een onafhankelijk studie- en ingenieursbureau met vestigingen in Geel, Antwerpen, Mechelen en Evergem. Er werken meer dan 400 ingenieurs en technische profielen, die niet alleen in opdracht studies uitvoeren maar ook worden gedetacheerd bij klanten zoals Pfizer, GSK, Janssen Pharmaceutica, ArcelorMittal, Bayer, Solvay en Umicore. In 2022 draaide het bedrijf een omzet van 36 miljoen euro. Jan Tormans is ook de drijvende kracht achter het veldritteam Tormans CX.

 

Gerelateerde artikels

Grootste snoeptaart ter wereld

Ameel Candy World trakteert voor 25-jarig bestaan

Grootste snoeptaart ter wereld

2 min.
Eiwitshift: nog veel werk aan de winkel
Nieuwe biologische Apéro sticks

Actueel

Complimentendag 2024

Deel jij je ‘Buurtsuper van het jaar’ complimenten nog?

Complimentendag 2024

3 min.
Hoe is het gesteld met de zelfstandige buurtsuper?
Teken geen franchisecontract zonder professioneel advies!
cover-van-supermag-feb2024-hr.jpg

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy