Nummer twee voor familie Merckx

2 min.

De nieuwe buurtsupermarkt van Spar op de Lamotsite in hartje Mechelen moet in november de deuren openen. De familie Merckx, die al een vestiging op de Brusselsesteenweg heeft, gaat ze uitbaten. 

“Het pand is volledig gestript, want we vernieuwen alles. Ook de nutsleidingen. De tegels vervangen we door een gietvloer. Daar zullen onze bovenburen blij om zijn. Ze hoorden vroeger nogal goed de winkelkarretjes rijden”, vertelt Kristof Merckx. 

Zijn familie bereikte met Colruyt Group een overeenkomst om de vestiging in het centrum uit te baten. “We zitten al vier generaties in de sector”, zegt Kristof. Het was zijn overgrootmoeder die zo’n 110 jaar geleden een klein winkeltje begon in Mechelen-Zuid. “Haar zaak op de hoek van de Dijk- met de Sint-Jan Berchmansstraat was gespecialiseerd in koloniale waren en specerijen”, zegt Kristof.

Zijn grootvader Philippe en zijn vader Jan maakten er een kruidenier van en later in 1977 een superette op de Hombeeksesteenweg. “Ook voorverpakte Amerikaanse producten zoals de waspoeders van Procter & Gamble deden hun intrede. Met de komst van de eerste GB in Mechelen-Noord destijds zette onze familie in op zelfbediening.”

Tot de blikvangers in het assortiment van de nieuwe winkel behoren een Mechelse koffiebar, gezonde lunch en vers versneden vis. Zaakvoerder Kristof Merckx is druk op zoek naar personeel.

Bron: www.made-in.be/mechelen

Gerelateerde artikels

Heb jij je attenties en promopakket goed ontvangen?
Lokale telers in pop-upexpo van fotograaf Jimmy Kets
Beschuldigde, sta op!

Column Luc Ardies

Beschuldigde, sta op!

2 min.

Actueel

Heb jij je attenties en promopakket goed ontvangen?
Lokale telers in pop-upexpo van fotograaf Jimmy Kets
Beschuldigde, sta op!

Column Luc Ardies

Beschuldigde, sta op!

2 min.
cover-supermag-juni-2023-hr.jpg

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2023

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy