Nieuwe wijnbottelarij in Kobbegem

3 min.

Productnieuws

Begin maart is Delhaize gestart met de bouw van een gloednieuwe bottelarij in Kobbegem. Het investeert 25 miljoen euro in de bouw van het ultramoderne complex van 8.500 vierkante meter. Technologische innovaties moeten het bottelen sneller en gemakkelijker maken.

In april 2022 moet de site klaar zijn en zullen de eerste wijnen gebotteld worden. De bottelarij zal met een opslagcapaciteit van 2 miljoen liter wijn de grootste van het land zijn. “Dat is de hoeveelheid wijn die we er op één moment kunnen bewaren”, zegt woordvoerder Roel Dekelver. “De totale hoeveelheid gebottelde wijn op jaarbasis zal nog veel hoger liggen. We schatten dat de volledige capaciteit overeenkomt met 30 miljoen liter, zijnde het equivalent van 14 olympische zwembaden.”

De nood voor zoveel wijn is er, stelt Dekelver. “We staan bekend om ons groot aanbod wijnen en de helft ervan is eigen botteling.” Het gaat om een 300-tal verschillende soorten. Wijnboeren leveren de wijn aan in citernes die door Delhaize zelf op flessen worden getrokken. 

“We kopen de wijn aan in haar brute staat”, zegt directeur van de wijnafdeling Koen Desmet. “Je kan het vergelijken met bruut appelsap, dat is dan ook nog wat troebel. Wij gaan de wijn zelf filteren. Dat is eigenlijk het meest kritische stuk doorheen het proces. Je haalt authentieke wijnen binnen en wil die ook zo authentiek mogelijk houden.”

De gloednieuwe kelder zal daar een cruciale rol in spelen, meteen de grootste investering van het project. De wijn wordt er behandeld en gestockeerd en kan er in een natuurlijk geklimatiseerde omgeving rusten. Pas na de laatste analyses, wanneer het plaatje volledig klopt, wordt de wijn gebotteld. Daarna gaan de flessen naar het distributiemagazijn om van daaruit verdeeld te worden over de verschillende verkooppunten.

De nieuwe wijnbottelarij in cijfers

  • Investering van 25 miljoen euro 

  • 8.500 m² oppervlakte

  • Opslagcapaciteit van 2 miljoen liter wijn 

  • 73 medewerkers én wijnkenners 

Gerelateerde artikels

Lunar Gin

Moeder- of Vaderdagcadeau

Lunar Gin

1 min.
Averbode Abdij-ijs

Delhaize

Averbode Abdij-ijs

2 min.
1886 gepersonaliseerde doosjes natuurboterwafels

Actueel

Gesprek met de voorzitter
Lunar Gin

Moeder- of Vaderdagcadeau

Lunar Gin

1 min.
Eén op drie werknemers krijgt nooit compliment
cover-supermag-april-2021.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy