Nieuwe regering zal geen vleestaks invoeren

2 min.

In De Standaard verscheen een artikel over de ‘Stemtest’ die De Standaard en VRT NWS lanceerden. Daaruit blijkt dat dat er alvast géén vleestaks komt. Alle partijen verzetten zich tegen de invoering van hogere belastingen op de vleesconsumptie, zo gaven ze aan bij het invullen van de circa 250 stellingen die ze voorgeschoteld kregen. 

Zoals de initiatiefnemers zelf schrijven, is het op het eerste zicht weinig relevant om het in de Stemtest uitgebreid te hebben over de issues waar elke partij eenzelfde mening heeft. Maar in sommige gevallen kan het net wél interessant zijn om te weten wat een nieuwe regering na 9 juni alvast NIET zal invoeren.  

Zo is het voor onze sector en ondernemingen een geruststellende vaststelling dat er alvast géén vleestaks komt. Alle partijen verzetten zich tegen de invoering van hogere belastingen op de vleesconsumptie, zo gaven ze aan bij het invullen van de circa 250 stellingen die ze voorgeschoteld kregen bij het maken van De Stemtest.

Dus met andere woorden, spijts dat vanuit sommige hoeken de vleesconsumptie haast als ‘het nieuwe roken’ werd bestempeld, lijkt het gezond verstand hier dan toch te zegevieren. Menig slagers in speciaalzaken en buurtsupermarkten slaken een zucht van verlichting: zij blijven de komende jaren ervan bespaard om etiketten ‘Vlees eten schaadt de gezondheid’ op hun fijne vleeswaren te kleven.

Misschien best dat we deze verkiezingsbelofte diep in ons kapblok krassen?

Gerelateerde artikels

Flavor Shop betrekt team bij elke aanwerving
"Kwaliteit in plaats van lage prijzen promoten"
UNIZO wil af van overdreven ontslagbescherming

Actueel

Flavor Shop betrekt team bij elke aanwerving
"Kwaliteit in plaats van lage prijzen promoten"
UNIZO wil af van overdreven ontslagbescherming
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy