Na Carrefour nu ook bij Delhaize enkel herbruikbare kassazakjes


Delhaize stopt met de verkoop van plastic zakken aan de kassa. In plaats daarvan biedt het nu papieren zakken aan die 100% gerecycleerd en recycleerbaar zijn. In totaal wordt zo 300 ton plastic per jaar bespaard.

Met de afschaffing van de zakjes wil Delhaize haar CO2-voetafdruk verder verkleinen. “Hoewel plastic zakken dienen om de klanten bij het boodschappen doen goedkoop uit de nood te helpen, worden ze door ons niet als duurzaam beschouwd voor het weinige aantal keren dat ze maar gebruikt worden”, klinkt het in een persbericht. 

Delhaize denkt jaarlijks 300 ton plastic te besparen door deze ingreep. De doelstelling is de klanten aan te moedigen om hun eigen herbruikbare boodschappentas mee te nemen. 

De supermarktketen gaat wel nieuwe recycleerbare papieren zakken aanbieden ter vervanging van de plastic variant. Die zullen 25 cent per zak kosten. 

 

 

Verschillende supermarktketens bieden tegenwoordig geen plastic zakken meer aan. Onder meer Carrefour is al een tijdje gestopt met de verkoop ervan.

Buurtsuper.be en Comeos engageerden zich eind 2019, namens hun leden, om niet langer gratis plastic zakjes te geven aan de klanten. Ondertussen gaan veel leden al een stap verder en worden er geen plastic zakjes, zelfs niet tegen betaling, meer verdeeld aan de kassa.

Gerelateerde artikels

100% gerecycleerd in 2030?
Kerstboodschap van solidariteit
Verplichting bewakingsfirma geschrapt

Actueel

100% gerecycleerd in 2030?
Kerstboodschap van solidariteit
Verplichting bewakingsfirma geschrapt
cover-supermag-oktober2020-hr.png

Super
MAG 4

SuperMAG nr. 4
Oktober 2020

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy