Mechelse slager Rudy opent Atelier Préparé

3 min.

Drie jaar na de opening van Vleesatelier Andries opent slager Rudy Andries (52) een tweede zaak. Hij laat een voormalige stoffenwinkel verbouwen tot een mercado met verse producten. Atelier Préparé moet na de zomervakantie de deuren openen.

Rudy Andries was al 26 jaar marktkramer toen hij in april 2020 een winkel opende in de Mechelse binnenstad. Vleesatelier Andries groeide uit tot een vaste waarde. Dat overtuigde hem om nog meer te investeren in de recent vernieuwde winkelstraat tussen de Bruul en de IJzerenleen. “Op het pand van Bervoets was mijn oog al gevallen toen ik hier met mijn vleesatelier begon. Toen het opnieuw vrij kwam, heb ik de knoop doorgehakt”, vertelt de ondernemer.

De verbouwingen zijn momenteel volop aan de gang. Naar het Spaanse voorbeeld begint hij er een mercado, een overdekte markt, maar dan kleinschalig. “In de ambachtelijke beenhouwerij hiernaast wordt het vlees à la minute afgesneden zoals de klant wenst. Hier zal het vlees voorverpakt liggen, voor klanten die snel boodschappen willen doen”, legt Rudy uit.

Qua aanbod beperkt de slager zich weliswaar niet tot vleeswaren. “Je vindt hier verse vis, brood, fijne gebakjes en kaas, maar ook groenten, fruit en bloemen”, zegt Rudy. Al die producten zijn voorverpakt te koop, maar Atelier Préparé belooft wel dat ze degelijk zijn. “Het kwaliteitsniveau dat klanten van ons gewoon zijn willen we aanhouden. Ons brood komt bijvoorbeeld van Broodbroeders. Voor mijn vis en bloemen werk ik samen met collega-marktkramers.”

De keuze voor de naam Atelier Préparé was snel beklonken. “Atelier verwijst natuurlijk naar mijn bestaand vleesatelier en préparé naar de voorverpakte producten”, zegt hij. Beide zaken worden ook met elkaar verbonden. “De nieuwe winkel is wel later open en ook op zondag. Met dit concept mik ik op een breed, hipper en ook jeugdiger publiek.” Voor klanten die snel willen lunchen, biedt de nieuwe zaak ook zitplaats. “Ze lopen hier binnen, ze nemen een bereid gerechtje en een drankje. Hun lunch kunnen ze boven opwarmen in een oven en hier ter plaatse opeten”, zegt Rudy.

Bron: www.made-in.be/mechelen

Gerelateerde artikels

Iconische en ongeëvenaarde trappistenbieren
Week van Hoogstraten

4 tem 12 mei 2024

Week van Hoogstraten

3 min.
1 op 7 Nederlanders rijdt tenminste half uur om voor goedkopere boodschappen

Actueel

Iconische en ongeëvenaarde trappistenbieren
Week van Hoogstraten

4 tem 12 mei 2024

Week van Hoogstraten

3 min.
1 op 7 Nederlanders rijdt tenminste half uur om voor goedkopere boodschappen
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy