Lokale telers in pop-upexpo van fotograaf Jimmy Kets

2 min.

Ter gelegenheid van de Dag van de Landbouw liep er afgelopen zondag een pop-upexpo van BelOrta in het Moreelshuis in Mechelen. De Belgische fruit- en groentecoöperatie vroeg de bekende fotograaf Jimmy Kets om het vakmanschap en de passie van twaalf lokale telers vast te leggen op de gevoelige plaat.

BelOrta klopte bij fotograaf Jimmy Kets aan om het vakmanschap van haar lokale telers te belichten. Het resultaat is de pop-upexpo ‘RIJP, de kunst van het telen’ die je een exclusieve inkijk geeft in de wereld van onze groente- en fruittelers. 

Fotograaf Jimmy Kets: “Of het nu gaat om asperges steken of braambessen op hun zoetst oogsten, alle telers tonen met trots hun kennis en kunde. Het was een heerlijke ervaring om dat authentieke vakmanschap naar een niet voor de hand liggend beeld te vertalen. Ik hoop dat de bezoekers van ‘RIJP’ zo de kunst van het telen mee kunnen proeven.”

Glenn Sebregts, hoofd Marketing bij BelOrta, is blij met het eindresultaat. “We wilden het talent van onze telers in de kijker zetten, precies omdat er zoveel passie van dat vakmanschap afspat. Deze expo belicht ook meerdere facetten, van klassieke kennis doorgegeven van generatie op generatie tot hoogtechnologisch gestuurde innovaties. En na de fysieke expo in Mechelen krijgt ‘RIJP, de kunst van het telen’ een online vervolg via onze website.”

Titelvoerend burgemeester Bart Somers. “Het is een mooie tentoonstelling die ik kan aanraden aan elke Mechelaar. Landbouw en Mechelen zijn altijd met elkaar verweven geweest. De stad spant zich in om Mechelse boeren te ondersteunen zodat ze hun gezonde producten in de stad aan de man kunnen brengen. Onder andere met het horecalabel ‘Lekker Mechels’ kiezen we voor de lokale boer. Deze tentoonstelling zet het talent van telers over heel Vlaanderen centraal, een echte aanrader.”

‘RIJP, de kunst van het telen’ van Jimmy Kets voor BelOrta is nog te beleven via vakmanschapvanhier.be.

Gerelateerde artikels

Vanaf dit weekend verbod op tabaksautomaten
Daarom ben ik lid

Sophie Delobelle, Spar Sint-Eloois-Winkel

Daarom ben ik lid

2 min.
Geen drempels meer voor digitaal statiegeld

Actueel

Vanaf dit weekend verbod op tabaksautomaten
Daarom ben ik lid

Sophie Delobelle, Spar Sint-Eloois-Winkel

Daarom ben ik lid

2 min.
Geen drempels meer voor digitaal statiegeld
cover-oktober-2023-hr.jpg

Super
MAG 4

SuperMAG nr. 4
Oktober 2023

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy