Little Cheese Farm scoort op World Cheese Awards

3 min.

Productnieuws

Little Cheese Farm won maar liefst drie SuperGold medailles op de World Cheese Awards in Oviedo. Een kaasconcours waar 250 professionele juryleden meer dan 4000 kazen keurden. De kaasboerderij werd in totaal gelauwerd met negen medailles. De hoofdprijs ging naar de Gentenaer, BoereJan en Ouwe Meetjeslander kazen.

 

 

Gentenaer is een zoete kaas die 6 maanden op eikenhouten planken rijpt in de traditionele rijperij op de hoeve van Little Cheese Farm. Zijn typische rijke smaak heeft de juryleden overtuigd. 

BoereJan is een klassiek voorbeeld van een oerdegelijke boerderijkaas, verkrijgbaar in verschillende leeftijden. De grootste onderscheiding ging naar BoereJan 30 maanden. De andere leeftijden vielen ook allemaal in de prijzen.

Ouwe Meetjeslander, ten slotte, is een harde geitenkaas, gemaakt voor kaasmeesters Callebaut-Vanhaver uit Oudenaarde. Luc Callebaut was de Eerste Kaasmeester van België (in 2008) en Nathalie Vanhaver wereldkampioene 'Concours Mondial du Meilleur Fromager 2017'. De geitenmelk is afkomstig van boer Hans uit Maarkedal. 

“Het rantsoen van onze koetjes is mede bepalend voor het succes op de World Cheese Awards. Die eten voornamelijk ruwvoer van eigen kweek uit de korte keten (gras en mais). De weides van het Meetjesland zijn van nature rijk aan klavers en kruiden. Dit alles vertaalt zich in de héérlijke smaak van onze ambachtelijke kazen”, aldus de zaakvoerders.

“Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat de toekomst van de Belgische melkveebedrijven erin bestaat om met de bestaande melkveestapel in België zuivelproducten te maken voor de lokale markt. En om zo dus direct in te spelen op de vraag van de consument naar kwalitatieve duurzame producten uit de korte keten.”

Bron: www.made-in.be/oost-vlaanderen

Gerelateerde artikels

‘La Fille du Boucher’

Delhaize breidt plant-based gamma verder uit

‘La Fille du Boucher’

2 min.
Kiwibessen geteeld in België en Nederland
3 innovaties

Gourmand Pastries

3 innovaties

2 min.

Actueel

Energiesteun voor bedrijven
Videovacature: Digital Lover
Jef Colruyt voorspelt bloed in retailsector
cover-supermag-juni-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy