Guylian, het premium Belgische praliné chocolademerk gaat deze zomer in zee met Cremerie Foubert. Samen lanceren ze het eerste limited edition Guylian praliné ijs.
Het Guylian praliné ijs zal de verfijnde smaak van Guylian’s iconische chocolade Zeevruchten met smeuïge hazelnootpralinévulling combineren met het vakmanschap van Foubert.
Guylian’s verhaal begon 65 jaar geleden bij chocolatier Guy Foubert in Sint-Niklaas. In diezelfde stad werd Cremerie Foubert zo'n 14 jaar geleden opgericht. Zoals de achternamen reeds doen vermoeden, is er ook een familieband tussen Guy Foubert, een van de oprichters van Guylian, en Jan en Carlos Foubert, de oprichters van Cremerie Foubert. Deze samenwerking steunt dus niet enkel op vakmanschap, maar ook op een gedeelde passie voor smaak en erfgoed.
De basis voor het ijs is de - ondertussen wereldwijd gekende - Guylian hazelnootpralinévulling. Deze wordt tot op vandaag in-huis gemaakt in koperen ketels volgens het originele recept van Guylian’s oprichter, Guy Foubert. Het praliné ijs bevat fijngemalen stukjes Guylian chocolade en biedt daardoor een textuur vergelijkbaar met stracciatella.
Vanaf mid mei kan je het limited edition Guylian praliné ijs proeven in het ijssalon van Cremerie Foubert, via takeaway.com (in Sint-Niklaas), of bestellen in een van de Foubert ijskarren en op de Foubert webshop. Ook bij Carrefour Market (Alma) in Sint-Niklaas, alle restaurants van Poule & Poulette in Antwerpen, Gent, Leuven, Mechelen, Brussel en Oostende kan je terecht.