Le Gruyère AOP: een verhaal over kruidige flora

3 min.

Productnieuws

De Zwitsers beschouwen Le Gruyère AOP als een doorgewinterde traditie en zelfs een ‘art de vivre’. Ook de oneindige verscheidenheid aan bloemen, aromatische planten en kruiden die in de sappige graslanden van de Alpage groeien, maken deel uit van die traditie. Marie-Claire Quittelier en Fabienne Effertz schreven er in samenwerking met Kaas uit Zwitserland én herborist Wim Maes een boek over.

Le Gruyère AOP: een verhaal over kruidige flora

Voor het boek 'Le Gruyère AOP, een verhaal over kruidige flora' sloegen auteur en gekend foodie Marie-Claire Quittelier & kruiden- en theespecialiste Fabienne Effertz de handen in elkaar voor de creatie van enkele recepten op basis van de kazen van Le Gruyère AOP en kruiden uit de Zwitserse Alpage.

Daarbij kregen ze hulp van Wim Maes, een voor sterrenchefs erg gekende herborist.

Naast recepten vind je in het boek ook een uitgebreide toelichting over kruiden uit de Alpage, de impact van omgevingsfactoren op de kaasproductie, alsook informatie over de verschillende types van Le Gruyère AOP.

Het boek vind je op de webshop van Kaas uit Zwitserland voor €10. 

Gerelateerde artikels

Tout Bien Pils van Average Rob
Verkoop 100% natuurlijke notenpasta’s explodeert bij Delhaize
Gili met kurkuma en wasabi

Actueel

Ontslagbrief moet dag eerder op de post
Kempense nuchterheid en en Nederlandse precisie
Op de koffie met ...

Nele, onze media coördinator

Op de koffie met ...

3 min.
cover-supermag-juni-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy