Le Gruyère AOP: een verhaal over kruidige flora

3 min.

Productnieuws

De Zwitsers beschouwen Le Gruyère AOP als een doorgewinterde traditie en zelfs een ‘art de vivre’. Ook de oneindige verscheidenheid aan bloemen, aromatische planten en kruiden die in de sappige graslanden van de Alpage groeien, maken deel uit van die traditie. Marie-Claire Quittelier en Fabienne Effertz schreven er in samenwerking met Kaas uit Zwitserland én herborist Wim Maes een boek over.

Le Gruyère AOP: een verhaal over kruidige flora

Voor het boek 'Le Gruyère AOP, een verhaal over kruidige flora' sloegen auteur en gekend foodie Marie-Claire Quittelier & kruiden- en theespecialiste Fabienne Effertz de handen in elkaar voor de creatie van enkele recepten op basis van de kazen van Le Gruyère AOP en kruiden uit de Zwitserse Alpage.

Daarbij kregen ze hulp van Wim Maes, een voor sterrenchefs erg gekende herborist.

Naast recepten vind je in het boek ook een uitgebreide toelichting over kruiden uit de Alpage, de impact van omgevingsfactoren op de kaasproductie, alsook informatie over de verschillende types van Le Gruyère AOP.

Het boek vind je op de webshop van Kaas uit Zwitserland voor €10. 

Gerelateerde artikels

Een sportieve zomer met Stoffels Tomaten
Little Dish

Getest door 250 Tiny Tasters

Little Dish

2 min.
Favoriete BBQ-vlees van de Belg is …

Actueel

Zomerse podcasts

AllesMAG, niets moet!

Zomerse podcasts

2 min.
Hoe sexy is de buurtsuper op de arbeidsmarkt?
Doe mee aan de fotowedstrijd!
schermafbeelding-2024-06-18-om-07-45-36.png

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy