Delhaize start een nieuwe samenwerking met het Belgisch merk ‘La Fille du Boucher’: een echte slagersdochter die vegetarische kant-en-klaar-maaltijden ontwikkelt met enkel een nutriscore A/B.
‘Plant-based koken toegankelijk maken voor de bourgondiër’. Dat is de missie van Auriane, dochter en kleindochter van traditionele slagers. Ze trok naar Italië om te studeren en verdiepte zich er in de toekomst van proteïnen. Achteraf startte ze haar eigen merk met de toepasselijke naam ‘La fille du Boucher’.
Ze stelde vier vegetarische gerechten samen die exclusief verkocht worden bij Delhaize:
- Tajine met groenten & kikkererwten
- Tika massala met geroosterde bloemkool
- Pasta pesto rosso en gebakken groenten
- Wok met groenten & sobanoedels
De vier op te warmen gerechten worden gepresenteerd in de vorm van een bowl en zullen in bijna alle Delhaize-supermarkten te verkrijgen zijn in de ‘on the go’-rekken aan een aanbevolen verkoopprijs van €5,99.
Ook de volgende maanden zal Delhaize zich blijven inspannen om haar eigen Plant-Based gamma voor flexitariërs verder uit te breiden en zichtbaar te maken in de winkel.