Kwaliteitsvol varkensvlees van Belgische bodem

2 min.

Productnieuws

BePork staat voor kwaliteitsvol varkensvlees van Belgische bodem. Dierenwelzijn, duurzaamheid en diergezondheid staan centraal. Alle spelers in de varkenskolom nemen deel en garanderen samen lokale productie van ‘varken tot vork’. BePork verenigt het beste van twee eerdere labels (Certus en CodiplanPLUS) en is een uniek generiek kwaliteitssysteem dat transparantie en vertrouwen biedt aan afnemer en consument.

Een Belgisch verhaal

BePork is in eerste instantie een B2B-verhaal waarbij afnemers de garantie krijgen op kwaliteitsvol varkensvlees van Belgische bodem. BePork werkt enkel met Belgische varkenshouders, slachthuizen, uitsnijderijen en vleesverwerkers.  

Al 80% van de varkenshouders  nemen deel. Op termijn willen we nagenoeg de volledige Belgische productie aan varkens(vlees) dekken. BePork is een Belgisch verhaal van én door de hele sector waarmee we de troeven van onze lokale producten benadrukken. 

Marktgerichte kwaliteit

BePork biedt extra garanties boven  op de wettelijke basis. Dierenwelzijn, duurzaamheid en diergezondheid staan centraal. Maar daar stopt het niet. BePork evolueert en blijft marktgericht, steeds inspelend op de actuele economische en maatschappelijke noden.

Een duurzaamheidsmonitor brengt de initiatieven van de sector in kaart en dankzij het bedrijfsgezondheidsplan wordt de diergezondheid proactief naar een hoger niveau getild. Onafhankelijke controle-instellingen waken erover dat normen correct worden toegepast door elke deelnemer. 

Tracering van vork tot varken

BePork garandeert een snelle tracering van vork tot varken. Via een online traceringssysteem geeft elke schakel zijn informatie per levering in.

Zo kan elke levering steeds doorheen de productie- en distributieketen worden opgevolgd. Bij incidenten zijn alle betrokken partijen binnen een paar minuten in beeld en wordt schade beperkt. 

Belpork vzw beheert ook het  Meesterlyck-kwaliteitslabel. Dit label is sinds 1992 hét keurmerk voor Belgische kwaliteitskookham en gedroogde ham en staat gekend om zijn authenticiteit en puurheid.

Sinds augustus 2021 wordt BePork als grondstof gebruikt voor de productie van Meesterlyck ham. Zo werken we aan de kwaliteit van bij de start.

Gratis promotiemateriaal

Gratis promotiemateriaal

Om varkensvlees van BePork kwaliteit in de kijker te zetten, is er gratis promotiemateriaal (pakketten van 100 flyers) ter beschikking. Stuur een mailtje naar B2B@vlam.be met referentie ‘BePork pakketten’ en het nodige aantal.

BePork wordt gecoördineerd door Belpork vzw www.belpork.be/nl/bepork

Mail B2B@vlam.be

Gerelateerde artikels

Tout Bien Pils van Average Rob
Verkoop 100% natuurlijke notenpasta’s explodeert bij Delhaize
Le Gruyère AOP: een verhaal over kruidige flora

Actueel

Digitalisering & impact op de winkelmedewerker (5)
Ontslagbrief moet dag eerder op de post
Kempense nuchterheid en en Nederlandse precisie
cover-supermag-juni-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy