Delhaize en Seppe Nobels, chef van Graanmarkt 13, lanceren het eerste kookboek met Nutri-Score. Het kookboek bevat een selectie van 450 alledaagse en eenvoudige gerechten van de hand van Seppe Nobels mét telkens een specifieke Nutri-Score. Delhaize zal het boek exclusief in haar supermarkten en AD's verkopen.
Culinair en creatief brein achter dit initiatief is Seppe Nobels, chef van het Antwerps restaurant Graanmarkt 13. Het boek bevat 450 recepten waarbij voor elk gerecht de Nutri-Score werd berekend. Zowel soepen, voorgerechten, hoofdschotels als desserts komen aan bod. Een selectie van gerechten met Nutri-Score A en B zullen ook digitaal beschikbaar zijn op delhaize.be.
“Het is altijd al mijn ambitie geweest om een kookboek te lanceren dat alle dagdagelijkse klassiekers zou omvatten. Door het simpel te houden blijft het koken toegankelijk voor jong en oud. En door het feit dat elk gerecht een Nutri-Score krijgt, kan het ook dienen als hulpmiddel om evenwichtig te koken. Zelf koken en samen eten zijn meer dan ooit cruciaal in deze uitzonderlijke tijden. Ik hoop dat dit boek daar dan ook een steentje kan toe bijdragen”, zegt een trotse Seppe Nobels.
Het boek zal vanaf 12 januari in de Delhaize supermarkten en AD Delhaizes te vinden zijn en kost 45 euro. Klanten die bij de aankoop van het boek hun Superplus kaart tonen krijgen een korting van 10%.