Enkele musts voor een geslaagde fondue
Geraspte kaas: om het perfecte mengsel te krijgen, moet je de kazen raspen voor je ze in de fonduepan laat smelten. Kies een rasp met grote gaten; zo krijg je dikke slierten kaas die gelijkmatiger smelten.
De juiste balans: reken per persoon ongeveer 100 g Zwitserse Le Gruyère AOP en 100 g Vacherin Fribourgeois AOP.
Knoflook voor extra smaak: wrijf de binnenkant van de fonduepan in met een half teentje knoflook voor je er de ingrediënten aan toevoegt. Zo geef je het mengsel een subtiel aroma.
Vlot smeltproces: verwarm de witte wijn op een laag vuur. Zodra de wijn warm is, voeg je beetje bij beetje de kaas toe. Roer met een spatel en maak voortdurend achtjes, zodat het smeltproces gelijkmatig verloopt en de kaas niet aan de bodem van de fonduepan blijft plakken.
Een constante temperatuur: gebruik een brander om de fondue op een laag tot middelhoog vuur te houden en om te voorkomen dat hij afkoelt of aanbrandt. Ter herinnering: de fondue mag het kookpunt niet bereiken!
Meer receptsuggesties
Download hieronder meer receptsuggesties om de feestdagen nu al voor te bereiden.
Enkele voorbeelden: Escargots in gegratineerde brioche met Zwitserse Emmentaler AOP, Mille-feuille van aardappels met L’Etivaz AOP en hazelnootolie, Risotto met kastanjes, paddenstoelen met Tête de Moine AOP...
Laat het feest maar beginnen!
Actueel

Confiserie Temmerman
120 jaar ambachtelijk snoep van de bovenste plank
Lees artikel

Voor jou gelezen
1/5 jongeren werkt deeltijds
Lees artikel
