Jumbo uitrol trager dan verwacht

3 min.

Winkelopeningen

In Het Laatste Nieuws stond vandaag een interview met Peter Isaac, managing director van Jumbo België. Aanleiding was de opening gisteren van de eerste Jumbo City in Antwerpen centrum.

De stadswinkel aan het 'Operaplein' - op de drukke as tussen Meir en Centraal Station - is maar goed een kwart zo groot als een gewone supermarkt en richt zich met een assortiment 'food to go'-producten vooral op passanten.

“Er is veel aandacht voor verse maaltijden en lekkere, gezonde producten voor thuis en onderweg: met ontbijt-, lunch- en snackproducten uit eigen bakkerij, maar ook sappen, smoothies, verse pizza's en kip uit de warme grill van de verskeuken” zegt Peter Isaac, managing director van Jumbo België.

De eerste Jumbo City - 7 op 7 open, van 8 tot 20 uur - is een experiment. De focus van de Nederlandse prijsvechter blijft immers de uitrol van de klassieke supermarkten. Daarvan moeten er volgend jaar vijftien bijkomen, stelt Isaac. Het doel blijft uiteindelijk om in België tot honderd vestigingen te groeien. Volgende week opent nog een vestiging in Kuurne, bij Kortrijk. Dat brengt het aantal op zeventien in twee jaar tijd - ruim het dubbele ten opzichte van begin dit jaar.

“De ambitie is altijd meer, maar de omstandigheden waren de afgelopen twee jaar ook vrij lastig, met corona en een soms moeilijke personeelsaanwerving. We zijn dus niet ontevreden over de groei”, aldus Isaac. Het grote struikelblok voor de expansie van de Nederlandse supermarktmastodont in ons land is wel het lastige vergunningstraject, zo erkent Isaac. Gemeentebesturen zijn in een al verzadigd supermarktlandschap niet happig op extra winkels van bovenlokaal niveau, met alle mobiliteits- en inplantingskwesties van dien. Alleen de voorbije maanden al struikelden nieuwe projecten in onder meer Diksmuide, Roeselare, Lede en Geel.

"In Nederland is het lastiger om een geschikte locatie te vinden. Maar eens die locatie er is, zijn de termijnen zekerder. In België ligt het vergunningstraject moeilijker, met de verschillende overheden en mogelijke beroepsprocedures, waarvan ook gretig gebruik wordt gemaakt. Je start altijd meer projecten dan je uiteindelijk realiseert. In Wallonië is het nóg complexer. We hebben daar wel ambitie op langere termijn, maar de focus ligt nu op Vlaanderen.”

Gerelateerde artikels

Nieuwe Carrefour Express in Evere en Sint-Pieters-Woluwe
Carrefour Market Aarschot-Ourodenberg
Sweet market

Zoete uitbreiding van Carrefour market Lanaken

Sweet market

5 min.

Actueel

Nieuwe Carrefour Express in Evere en Sint-Pieters-Woluwe
Chaudfontaine helpt Chaudfontaine
Buurtsuper.be over de verkoop van Superpost (Alvo) aan Jumbo
cover.jpg

Super
MAG 5

SuperMAG nr. 5
December 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy