Jaaroverzicht 2021

10 min.

Buurtsuper.be biedt haar leden heel wat concrete ledenvoordelen. Ben je lid, dan verdien je gemakkelijk een veelvoud van het lidgeld terug. Maar aan de basis is Buurtsuper.be een belangenvereniging die altijd en overal én op constructieve wijze de stem van de zelfstandige food retailers laat weerklinken.

Wat heeft Buurtsuper.be voor jou gedaan in het afgelopen jaar? Ontdek het hier!

Januari

We zien vaak allerlei bedingen opduiken in franchisecontracten die de vrijheid en onderhandelingsmacht van franchisenemers aanzienlijk beperken. Buurtsuper.be laat geen kans onbenut om op federaal en Europees beleidsniveau evenwichtige franchisecontracten te bepleiten.   

Groepsvrijstellingsverordening en franchise

Februari

Door de banksluitingen ontstaat er een tekort aan geldautomaten. Een 30-tal leden van Buurtsuper.be moesten twee jaar geleden hun geldautomaat uit de winkel verwijderen. Op vraag van Buurtsuper.be hebben NVA-parlementsleden een wijziging bepleit van deze absurde wetgeving.  

Veel reactie op vraag bankautomaten

Maart

De ratrace om de laagste prijs of grootste promotie is niet alleen een bedreiging voor de handelsmarge van onze leden, maar ook voor de leefbaarheid van de complete agro-voedingssector. Mede door onze persdémarche ontstond hierover een interessant debat in het Vlaamse Parlement.

Vlaams Parlement veroordeelt prijsstunts

April

Bpost wou postkantoren omvormen tot veredelde superettes. Buurtsuper.be reageerde prompt: “Voor de overheid is het veel voordeliger om het privé-initiatief te ondersteunen, dan zelf dergelijke zaken op de rails te zetten.” Voogdijminister De Sutter trad Buurtsuper.be onmiddellijk bij.

“Kruidenier annex administratief centrum moet privé-initiatief blijven”

Mei

Buurtsuper.be vraagt aan het federaal parlement om, naar Frans voorbeeld, beperkingen op te leggen aan ‘weggeefprijzen’ op verse voeding. 

"Stop stuntprijzen op verse voeding"

Juni

Vlaams minister Crevits gaf, samen met VLAM en Buurtsuper.be, de aftrap voor het project ‘Lekker van bij ons’ dat het belang van onze lokale voeding in de kijker zet. 

Buurtsuper.be zet lokale voeding mee op de kaart

Juli

Buurtsuper.be sluit met de Vlaamse Regering een sectorconvenant waardoor zelfstandige supermarkten en speciaalzaken worden ondersteund bij het organiseren van personeelsopleidingen. 

Steun voor opleidingen in zelfstandige detailhandel

Augustus

Na eerdere, vergeefse pogingen om een compensatie te krijgen voor de logistieke problemen bij Delhaize, dreigde Buurtsuper.be met juridische stappen. Uiteindelijk stemde Delhaize, in samenspraak met een stuurgroep van vertegenwoordigers van franchisenemers, in met een vergoeding.   

Buurtsuper.be dreigt met procedure tegen Delhaize

September

Buurtsuper.be zet, naar aanleiding van het ‘Weekend van de Klant’, het maatschappelijk belang van de buurtsuper in de verf. Voortaan blijft de campagnewebsite www.superbuurt.be het hele jaar door online om de troeven van zelfstandige supermarkten te promoten. 

Imagocampagne 2021 van start!

Oktober

Onze organisatie grijpt het ‘Weekend van de Klant’ ook aan om, samen met de commerciële groepen, de verdienste van de medewerkers te benadrukken. Per enseigne wordt het ‘Super Team’ met de meeste klantenbedankjes verrast op een super leuk personeelsfeest én een mooie reportage in ‘De Zondag’.

Super Teams 2020 in De Zondag
Super Teams en Beste Versspecialisten 2021

November

Buurtsuper.be wordt door Minister Dermagne erkend als ‘Groepsvertegenwoordiger’. Hierdoor kunnen we een rechtsvordering tot collectief herstel bij de rechtbank indienen, zonder dat betrokken kmo’s dat individueel moeten doen. Een mijlpaal in ons 70-jarig bestaan! 

Buurtsuper.be erkend als Groepsvertegenwoordiger

December

Buurtsuper.be is woordvoerder voor de werkgevers in de paritaire comités voor de zelfstandige kleinhandel en grotere zelfstandige supermarkten. De belangenorganisatie waakt er telkens streng over dat vakbonden rekening houden met de specificiteit van onze leden. 

Verhoging maandloon, éénmalige premie en coronapremie

Winkelbedienden mogen klanten niet langer vragen om spontaan de boodschappentas te openen bij het afrekenen aan de kassa. “En wat dan met het recht om onze handelseigendom te beschermen tegen winkeldieven?”, vraagt Buurtsuper.be zich openlijk af. Wordt vervolgd in 2022 ... 

Winkeliers vogelvrij verklaard voor dieven

Ook in 2022 staat het voltallige Buurtsuper.be-team met raad en daad voor je klaar. Samen maken we er een schitterend jaar van!

Een liefdevol en gelukkig 2022, vanwege het Buurtsuper.be-team

Gerelateerde artikels

Groot geworden met mosselen
Aantal internetwinkels op 2 jaar met helft gestegen
Op de koffie met Wendy

Office manager van PMO

Op de koffie met Wendy

3 min.

Actueel

Groot geworden met mosselen
Aantal internetwinkels op 2 jaar met helft gestegen
Op de koffie met Wendy

Office manager van PMO

Op de koffie met Wendy

3 min.
cover-van-supermag-april-2022-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy