Italiaanse Nutkao neemt Boerinneke over

1 min.

Productnieuws

De Italiaanse wereldproducent van cacao- en hazelnotenpastaproducten Nutkao heeft de Belgische fabrikant Boerinneke overgenomen. Deze overname van Boerinneke moet voor Nutkao een hefboom voor Europese expansie worden. Het management komt in handen van de broers Daniel en Marcel Peeters, die aan het hoofd stonden van het Nederlandse merk Duo Penotti.

Boerinneke, dat al meer dan 70 jaar op de markt is en gevestigd in Puurs-Sint-Amands in de provincie Antwerpen, heeft een omzet van ongeveer 14 miljoen euro en een distributienetwerk dat sterk verankerd is in België en Noord-Europa. De Belgische chocoladepastafabrikant is het tweede grootste merk van chocoladepasta's uit België, en dat zowel met het eigen merk als met de huismerken.

De overname van Boerinneke maakt deel uit van Nutkao's strategisch commercieel en productie-ontwikkelingsplan voor Europa dat specifiek gericht is op de markten van België, Nederland, Frankrijk en Duitsland.

De dagelijkse aansturing van Boerinneke zal in handen komen van broers Daniel Peeters, Sales Director Retail Europe bij Nutkao, en Marcel Peeters, Director of Industry and Food Service Development in Europa. Ze stonden eerder aan het hoofd van het Nederlandse hazelnootpastamerk Duo Penotti. 

Gerelateerde artikels

Tout Bien Pils succes

Meer dan 300.000 blikjes verkocht

Tout Bien Pils succes

2 min.
Eerste smeerreferentie met Nutri-Score A
Smakelijke kleur in de winkelschappen

Actueel

Liefdevolle bioteelt
Kleurden onze Rode Duivels té rood?
Lekker en gezond richting feesten
cover-van-supermag-oktober-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 4

SuperMAG nr. 4
Oktober 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy