Volgens een studie van iVox in opdracht van iglo zou 32% van de Belgen graag hun eetgewoonten veranderen als gevolg van de coronacrisis. De Belgen zijn dus op weg naar een plantaardige revolutie en 59% is er zelfs van overtuigd dat ze hun consumptie van dierlijke producten moeten verminderen. Om die reden lanceerde iglo in 2020 het gamma ‘Green Cuisine’, dat gezonde en gevarieerde diepgevroren plantaardige alternatieven op de markt brengt. En vandaag voegt het merk ook de Vegetarische Fish Sticks toe aan dat assortiment.
Bereid op basis van rijst, tarwe, kruiden én omgeven door een krokant jasje: ook de vegetarische variant van de iglo Fish Sticks wordt bereid op basis van eenvoudige ingrediënten. De Vegetarische Fish Sticks zijn bovendien niet enkel vegetarisch, maar ook vegan.
VeggieChallenge
Dertig dagen lang bewuster, ecologischer en gezonder eten: jaarlijks vindt in maart de VeggieChallenge plaats. Met de uitdaging, die georganiseerd wordt door EVA vzw, worden zowel niet-vegetariërs, als flexitariërs, als overtuigd vegetariërs aangespoord om tijdens de maand maart dertig dagen lang plantaardig te eten.
Plantaardig eten kan ook gemakkelijk zijn. Zo richt Green Cuisine haar pijlen op de flexitariërs of de af-en-toe-vegetariërs. Want voor hen is de drempel om plantaardig te koken in vele gevallen nog, weliswaar onnodig, te hoog. En daar wil de producent van plantaardige producten verandering in brengen.