Hoe kan je duurzaamheid integreren in je loonbeleid?

2 min.

De experts van Liantis beantwoorden telkens een HR-gerelateerde vraag in ons magazine. Deze keer was dat de vraag 'Hoe kan je duurzaamheid integreren in je loonbeleid?'. Hier is het antwoord.

Q&A

Vraag: Hoe kan je duurzaamheid integreren in je loonbeleid?

Antwoord: Er zijn verschillende manieren om dit te doen, bijvoorbeeld in de vorm van ecocheques, een mobiliteitsbudget of een combinatie van beide.

Wil je duurzaamheid centraal zetten in de visie van je organisatie? Dan is het een goed idee om ook in te zetten op een duurzaam loonbeleid. Zo veranker je ecologisch bewustzijn meteen heel concreet voor al je medewerkers. Bovendien kan je op deze manier duurzaamheid inzetten als belangrijk onderdeel van je werkgeversimago.

Hoe je duurzaamheid precies integreert in je loonbeleid, bepaal je natuurlijk zelf. De twee meest bekende manieren zijn ecocheques en een mobiliteitsbudget.

Ecocheques

Een eerste mogelijkheid is om je medewerkers ecocheques aan te bieden als een extralegaal voordeel op hun basisloon. Hiermee kunnen ze producten en diensten aankopen die ecologisch zijn.

Net zoals de maaltijdcheque is de ecocheque vrijgesteld van belastingen en sociale lasten. Hierdoor houdt je medewerker er netto meer aan over en kost het je als werkgever minder dan een reguliere loonsverhoging. Dubbel voordelig dus!

Mobiliteitsbudget

Wil je jezelf nog meer positioneren als een groene organisatie? Dan is het mobiliteitsbudget een interessante optie. Dit is een duurzaam alternatief voor een bedrijfswagen. Met het budget kunnen medewerkers kiezen voor een milieuvriendelijke wagen, zoals een hybride of elektrische wagen, of een deelauto om zo hun CO2-uitstoot te verminderen.

Daarnaast kunnen ze kiezen voor een pakket aan alternatieve vervoersoplossingen, zoals een fietslease, een treinabonnement of een abonnement op een deelfiets. Je medewerker heeft zo voldoende opties om te kiezen voor het vervoersmiddel dat het best past bij zijn of haar persoonlijke situatie.

Meer weten?

Meer weten?

Wil je graag meer informatie over duurzame legale voordelen en hoe je die kan  integreren in je loonbeleid? Liantis helpt je graag! Contacteer ons via deze link of onderstaande knop.

Neem contact op

Gerelateerde artikels

“Moeten op meer aanbodgedreven manier naar arbeidsmarkt kijken”
Frankrijk wil krimpflatie aanpakken
Sleutel mee aan de workforce managementtool van BookU

Actueel

“Moeten op meer aanbodgedreven manier naar arbeidsmarkt kijken”
Frankrijk wil krimpflatie aanpakken
Sleutel mee aan de workforce managementtool van BookU
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy