Vorige week zwaaide horecagroothandel Sligro feestelijk de deuren open van zijn hernieuwde vestiging in Gent. In de winkel van 12.000 m² doen jaarlijks 28.000 restauranthouders, cateraars en andere foodprofessionals hun inkopen. Na de grondige renovatie zet Sligro lokale producten nog meer in de kijker.

De horecagroothandel werd het afgelopen jaar volledig in een nieuw jasje gestoken zodat het er overzichtelijker en aangenamer winkelen is.
Van het ruime vaste foodassortiment van 13.000 artikelen heeft 1 op de 3 producten een Belgische oorsprong. Sligro vult dat aanbod verder aan met typische streekgebonden ingrediënten en lekkernijen, zoals Ganda Ham uit Destelbergen, Gentse kop, cuberdons, Tierenteyn mosterd … Net zoals in de andere Sligro-vestigingen wordt in Gent ook maximaal ingezet op de versafdeling.
"We willen zo veel mogelijk foodprofessionals bereiken uit verschillende sectoren, zoals horecabedrijven, cateraars …", vertelt Kurt Neyrynck, verantwoordelijke Sligro Gent. "Onze vaste klanten springen dagelijks binnen, daarnaast kunnen onze klanten ook op locatie beleverd worden - vanuit onze 3 bezorgcentra - door heel België. Er is nu trouwens ook de Proeftuin, waar we klanten dagelijks laten kennismaken met heerlijke producten en nieuwigheden. Tijdens het jaar zullen er een zestal themaproeverijen doorgaan: voor de feestdagen, de lente … Op deze manier willen we onze klanten nog beter inspireren en service bieden.”
De winkel in Gent stelt 45 medewerkers tewerk, onder wie 12 adviseurs die vaak een achtergrond hebben als chef of sommelier. Bij de heropening ontvingen ook twee lokale verenigingen, Hachiko en het Kinderrevalidatiecentrum van UZ Gent, elk een schenking van €5.000.
Actueel

Confiserie Temmerman
120 jaar ambachtelijk snoep van de bovenste plank
Lees artikel

Voor jou gelezen
1/5 jongeren werkt deeltijds
Lees artikel
