Die liefde proef je in de pralines. Wist je trouwens dat de zeevruchten en de gloednieuwe chocoladetabletten 100% natuurlijk zijn? Puur natuur, pure liefde. Maar ook de praliné vulling is pure ambacht. In koperen ketels worden de hazelnoten op artisanale wijze geroosterd.
De bereiding werd voor het eerst toegepast door stichter Guy Foubert en de ervaren Meester Pralineurs die tot op de dag van vandaag achter de ketels staan, volgen dit recept tot het grammetje op. Wie goed kijkt, ziet dat er op elke praline een authentieke G staat. Het keurmerk!
Maar wist je dat Guylian een echte voorloper is in ethiek en duurzaamheid? Zo zijn de chocolade zeevruchten al palmolievrij sinds 2018. De palmolie-industrie zorgt voor een massale ontginning van duurzame grond, waardoor de lokale bevolking en bedreigde diersoorten enorm veel leefgebied verliezen. De orang-oetans zijn al meer dan twee derden van hun woongebied kwijt, enkel en alleen door het ontginnen van palmbomen.