Gouden medaille voor Tripel en Extra van Westmalle

2 min.

Productnieuws

De Brouwerij der Trappisten in Westmalle heeft twee gouden medailles gepakt op de Belgian Beer Awards. De Extra won goud in de categorie Blond <6.5%, terwijl Tripel de overwinning pakte in de categorie Blond >6.5%. 

Iconische en ongeëvenaarde trappistenbieren

Belgian Beer Awards is een digitale wedstrijd. Bierliefhebbers konden van 1 tot en met 24 december en via https://www.beerawards.be/ voor hun favoriete bieren stemmen, in verschillende categorieën, en nog voor tal van andere biergerelateerde onderdelen (beste biercafé, -restaurant & -handel, beste biermedia online/offline enzovoort).

De Westmalle tripel is het meest bekende bier van de Abdij van Westmalle. De tripel heeft een diepe, maar zachte smaak met een bittere toets, en een heldere gouden kleur. De tripel gist drie weken lang na op fles. Het is het meest bekende bier van de Abdij van Westmalle omdat het in 2005 werd verkozen als het "beste bier ter wereld" door de lezers van de New York Times. Daarnaast wist de tripel in 2012 ook een gouden medaille te bemachtigen op de World Beer Cup. 

De Westmalle Extra is een van de oudste bieren van Westmalle. In 1836 besloten de trappisten van Westmalle om bier te brouwen. Ze hadden nood aan een eigen, lokale drank voor bij de maaltijd. De monniken gingen dus aan het brouwen, en dat resulteerde eerst in een donker tafelbier. Uit geschriften weten we dat een tijdje later ook een witbier opdook. Begin 20ste eeuw was er dan weer sprake van een blond ‘Extra-Gersten’ bier: een voorloper van de Extra. In al die tijd stond steevast een lichtere variant op tafel bij de monniken zelf. De Dubbel en Tripel gunden ze graag aan de buitenwereld, maar binnen de abdijmuren kozen ze voor sobere kwaliteit die beter aansluit bij hun levensstijl.

Gerelateerde artikels

Een sportieve zomer met Stoffels Tomaten
Little Dish

Getest door 250 Tiny Tasters

Little Dish

2 min.
Favoriete BBQ-vlees van de Belg is …

Actueel

Mooie combinatie van digitalisering én beleving
AllesMAG, niets moet!

Vakantiepocket bij het SuperMAG

AllesMAG, niets moet!

2 min.
Commerciële groepen moeten ten laatste 1/4/25 contracten aanpassen
schermafbeelding-2024-06-18-om-07-45-36.png

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy