Viki Geunes
De chef van het prestigieuze Antwerpse restaurant Zilte combineert de volle kaas met kabeljauw, prei, cantharellen en gele wijn. Het resultaat is een creatieve en originele combinatie die bij de hele familie in de smaak zal vallen.
Lionel Rigolet, chef van het prestigieuze restaurant Comme Chez Soi (**Michelin, Brussel) en Viki Geunes, de getalenteerde gastronoom van het restaurant Zilte (***Michelin, Antwerpen) – dat zopas is toegetreden tot de selecte club van restaurants met drie Michelinsterren – bedachten twee recepten met Le Gruyère AOP.
Le Gruyère AOP is een klassieker onder de Zwitserse kazen en wordt al sinds 1115 gemaakt. De fijne en subtiele smaak is het resultaat van de knowhow van de kaasmakers van westelijk Zwitserland en van de eersteklas rauwe melk van koeien die 's zomers in de wei grazen en 's winters met hooi worden gevoed. De jonge kaas die 5 tot 9 maanden mag rijpen, kan fijnproevers en fans van een eerder zoete smaak zeker charmeren.
Voor hun recepten gebruiken de chefs Le Gruyère AOP Réserve, een kaas met dezelfde kenmerken als Le Gruyère AOP maar die een paar maanden langer gerijpt is.
De chef van het prestigieuze Antwerpse restaurant Zilte combineert de volle kaas met kabeljauw, prei, cantharellen en gele wijn. Het resultaat is een creatieve en originele combinatie die bij de hele familie in de smaak zal vallen.
De Brusselse chef Lionel Rigolet serveert de Le Gruyère AOP Réserve in een salade van schelpjes met gekonfijte tomaten, rucola, basilicum en een vinaigrette van citroen en passievruchten.
Omdat beide chefs graag hun culinaire kennis delen kun je hun heerlijke recepten hier onder terugvinden. Wees gerust: de gerechten van de chefs lijken misschien verfijnd en complex, maar hun recepten zijn eenvoudig na te maken. Met hun praktische tips kun je je bubbel verbluffen met een gezinsmaaltijd met gastronomische allures.