Flandrien opnieuw in de prijzen

2 min.

Productnieuws

Liefst vijf kazen van de Wervikse kaasmakerij Flandrien Kaas zijn op de World Cheese Awards in het Spaanse Oviedo bekroond met een medaille. De ambachtelijk geproduceerde kazen uit Wervik zetten zo hun internationale succes verder. 

De World Cheese Awards zijn een competitie die kaasmakers uit de hele wereld verzamelt voor een beoordeling van smaak en kwaliteit door een jury van professionals. Voor de jongste editie, die zich de voorbije week afspeelde in Oviedo, werden bijna 4.000 kazen uit 40 landen ingestuurd. Flandrien Kaas nam deel in de categorie ‘goudse kazen‘ en kaapte maar liefst vijf medailles weg.

“Sinds 2014 nemen we aan elke editie van deze prestigieuze wedstrijd deel, en jaar na jaar slepen onze kazen medailles in de wacht, dit bevestigt dat onze inspanningen voor een ambachtelijk topproduct blijven lonen”, aldus Jan en Helga Desmet van Flandrien Kaas.  

Flandrien Kaas is een gevestigde waarde, die je zowel in kaaswinkels, bij traiteurs als in de supermarkt vindt. “Ondanks onze groei blijven we trouw aan onze principes van kwaliteit en een korte keten”, aldus Desmet. “We zijn trots op het ‘Handmade in Belgium’-label en onze titel van ambassadeur Lekker van bij ons. Acteur en tv-presentator Wim Opbrouck is dan weer onze ambassadeur, die met plezier ons verhaal over duurzaamheid, ambacht en passie uitdraagt.”

Bron: www.made-in.be/west-vlaanderen

1 zilveren en 4 bronzen medailles

Flandrien Oud, een harde goudse kaas die minstens 12 maanden heeft gerijpt, werd met een zilveren medaille bekroond. De kazen Flandrien Jong (6 weken oud), Flandrien Gerijpt (6 maanden oud), Flandrien Grand Cru (18 maanden) en Frontieren Oud (12 maanden) werden met een bronzen medaille beloond.

Flandrien Kaas

Belgische Gouda

Flandrien Kaas

Gerelateerde artikels

‘La Fille du Boucher’

Delhaize breidt plant-based gamma verder uit

‘La Fille du Boucher’

2 min.
Kiwibessen geteeld in België en Nederland
3 innovaties

Gourmand Pastries

3 innovaties

2 min.

Actueel

Energiesteun voor bedrijven
Videovacature: Digital Lover
Jef Colruyt voorspelt bloed in retailsector
cover-supermag-juni-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy