Flandrien Kaas blijft primus

2 min.

Productnieuws

Liefst zeven medailles heeft Flandrien Kaas uit Wervik dit jaar in de wacht gesleept tijdens de World Cheese Awards in het Noorse Trondheim. Het bedrijf bevestigt hiermee zijn reputatie als één van de beste kaasmakerijen ter wereld voor harde, goudse kazen. 

 Precies 10 jaar na de start van de kaasmakerij in Wervik, haalt Flandrien Kaas één gouden, drie zilveren en drie bronzen medailles. “Dit is de kers op de taart van ons verjaardagsjaar. We zijn vereerd dat onze kazen door de internationale jury van de World Cheese Awards werden beloond voor hun kwaliteit, smaak en vakmanschap”, stellen de tevreden zaakvoerders Jan en Helga Desmet. 

Elk jaar verzamelen kaasmakers uit de hele wereld op de World Cheese Awards om hun kazen te laten beoordelen. Een jury van professionals kwam dit jaar bijeen in Noorwegen om de ingestuurde kazen te beoordelen op smaak en kwaliteit. Aan de 35ste editie, georganiseerd door the Guild of Fine Food, namen 4.500 kazen uit 43 landen deel. Een jury van 264 kaasexperts beoordeelde de producten.

Als ambachtelijke kaasmakerij heeft Flandrien Kaas een reputatie hoog te houden. De afgelopen jaren viel het keer op keer in de prijzen in de categorie 'harde goudse kazen'. Jan Desmet: “De editie 2023 is een echte grand cru voor ons bedrijf. Flandrien Oud, onze kaas die 12 maanden gerijpt heeft, werd voor de tweede opeenvolgende keer bekroond met een gouden medaille. Flandrien Jong, Flandrien Rouge Jong en Flandrien Rouge Oud kregen een zilveren medaille. En met Flandrien Gerijpt, Flandrien Rouge Gerijpt en onze Flandrien Rouge Grand Cru wisten we een bronzen medaille in de wacht te slepen. Een onverhoopt resultaat!” 

Gerelateerde artikels

Alcoholvrij klinken op de zomer
Lactosevrij? Natuur-lijk!
Toma'dor, koning van de smaak

Actueel

Netwerkavond speciaalzaken bij Alfa Fish
Verkoop Parkwind duwt jaarwinst Colruyt boven miljard euro
Nieuwe Alvo ‘Waasmarkt’ zet in op lokaal en vers
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy