Ervaring met winkeldiefstal: Kristof

2 min.

Buurtsuper.be verzamelde getuigenissen van buurtsupermarkten die het slachtoffer werden van winkeldiefstal. Deze werden overgemaakt aan de bevoegde ministers. 

Minister Van Quickenborne van Justitie heeft zonet een nieuw ‘lik-op-stuk’-beleid voorgesteld, waarbij de politie winkeldieven onmiddellijk een boete van € 350 kan opleggen. 

Spijts dat de politie hierbij nog altijd ter plaatse moet komen, noemt Buurtsuper.be dit alvast een stap in de goede richting. Uiteraard blijven we dit project op de voet volgen en gaan we geregeld onze leden bevragen naar hun ervaringen met winkeldiefstal.

Hierbij de getuigenis van Kristof. 

Als je dan weet hoe mensen gestraft worden wanneer ze te snel rijden, kan ik alleen maar concluderen dat er nog veel werk aan de winkel is wat betreft winkeldiefstal.

Deze getuigenis komt van uitbater Kristof, supermarktzaakvoerder uit de Brusselse rand. Hij getuigt over verschillende voorvallen in de laatste maanden.

Eerst was er een koppel dat een volledige tas buiten smokkelde ter waarde van € 350. “Spijts dat we alle bewijsmateriaal en nummerplaat van de auto aan de politie kunnen overhangen, slaagt deze er niet in het koppel te vatten. Later vonden we beelden terug waarop datzelfde koppel eerder ook al een diefstal pleegde bij ons.”
 
Een ander geval: een man steelt flessen whisky ter waarde van € 78." De man is bekend bij het parket voor meerdere diefstallen. De procureur des konings heeft de zaak niettemin zonder gevolg gesloten omdat de feiten volgens hem ‘te kleinschalig en minimaal’ zijn om strafrechtelijk te vervolgen."

Een derde zaak gaat over iemand die met een volle tas wegloopt via de nooduitgang. "Hij wordt toevallig opgemerkt door de eigenaar van ons gebouw die de achtervolging inzet, waarop de dief de man in kwestie omver rijdt. Alle feiten staan ook op camera maar tot op heden is er van dit dossier niets meer gehoord."

"Tot slot zijn er de 'ik heb het niet gezien' diefstallen die de laatste tijd meer en meer gepleegd worden. Dat zijn dan mensen die zware artikels niet op de transportband zetten en zo proberen te stelen."

"Het gevoel dat we krijgen is dat er een enorme straffeloosheid is betreft winkeldiefstallen. Als je dan weet hoe mensen gestraft worden wanneer ze te snel rijden, kan ik alleen maar concluderen dat er nog veel werk aan de winkel is wat betreft winkeldiefstal."

Lees de andere getuigenissen hieronder.

Gerelateerde artikels

Vanaf dit weekend verbod op tabaksautomaten
Daarom ben ik lid

Sophie Delobelle, Spar Sint-Eloois-Winkel

Daarom ben ik lid

2 min.
Geen drempels meer voor digitaal statiegeld

Actueel

Vanaf dit weekend verbod op tabaksautomaten
Daarom ben ik lid

Sophie Delobelle, Spar Sint-Eloois-Winkel

Daarom ben ik lid

2 min.
Geen drempels meer voor digitaal statiegeld
cover-oktober-2023-hr.jpg

Super
MAG 4

SuperMAG nr. 4
Oktober 2023

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy