Ervaring met winkeldiefstal: Kris

2 min.

Buurtsuper.be gaat de komende maanden getuigenissen verzamelen van buurtsupermarkten die het slachtoffer werden van winkeldiefstal. Bedoeling is om deze over te maken aan de bevoegde ministers. Zo hoopt Buurtsuper.be op meer politieke daadkracht en een halt te kunnen roepen aan iets wat tot dus ver geen politieke prioriteit kreeg.

 

De officiële weg is te duur, tijdrovend en je bent nooit zeker van het resultaat.

De vierde getuigenis komt van uitbater Kris uit het Pajottenland: "Op een dinsdag merken we dat de rayon met scheermesjes, nochtans pas aangevuld, volledig leeg is. Na wat zoekwerk op onze beveiligingscamera’s stellen we vast dat daags ervoor een jong koppel de volledige rayon leegroofde."

"Dertien maanden later vindt een lokale agent het verdacht dat een koppel een auto met vreemde nummerplaat op een nabije parking parkeert en te voet onze supermarkt binnenstapt. Hij en zijn collega’s blokkeren de auto en betrappen de dieven op heterdaad. Wij zoeken de camerabeelden van het eerder voorval op en stellen vast dat het om dezelfde daders gaat. Vingerafdrukken van de daders waren onder zes aliassen bekend, telkens voor diefstallen."

Kris stelt zich vervolgens in Dendermonde burgerlijke partij voor de gestolen Gillette scheermesje ter waarde van € 550. "Tijdens de zittingsdag, waar ik om 8.00 uur moest zijn, werd mijn zaak uiteindelijk behandeld rond 14.30 uur. Ik had geen advocaat, zij hadden twee pro deo’s, voor elke dader eentje."

"Een paar maanden later kreeg ik dan het bericht dat de uitspraak in mijn voordeel was. Hun auto werd aangeslagen. maar dit was alleen voor de gerechtskosten. Na navraag bij de griffier bleek dat ik nu een burgerlijke zaak moest aanspannen om mijn € 550 te recupereren. Ik heb de handdoek in de ring gesmeten. Actie nemen via de officiële weg is te duur, tijdrovend en je bent nooit zeker van het resultaat."

Lees de andere getuigenissen hieronder.

Ervaring met winkeldiefstal: Guy
Ervaring met winkeldiefstal: Hans
Ervaring met winkeldiefstal: Marcel
Ervaring met winkeldiefstal: Gert
Ervaring met winkeldiefstal: Kristof

Gerelateerde artikels

Energiesteun voor bedrijven
Videovacature: Digital Lover
Jef Colruyt voorspelt bloed in retailsector

Actueel

Energiesteun voor bedrijven
Videovacature: Digital Lover
Jef Colruyt voorspelt bloed in retailsector
cover-supermag-juni-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy