Een boon voor de boon

2 min.

Met de ‘Week van de Peulvrucht’, die loopt van 6 tot 12 februari 2023, wil Gezond Leven Vlamingen aanmoedigen om de traditionele recepten wat vaker te vervangen door gerechten waarin peulvruchten de hoofdrol spelen.  

Goed nieuws: de Vlaming wil graag gezond en bewust eten. Maar in het dagelijkse leven is dat niet altijd even makkelijk. Een slimme keuze zijn betaalbare en milieuverantwoorde eiwitbronnen, zoals peulvruchten (rode bonen, kikkererwten, linzen, …). Zeker nu de voedselprijzen stijgen en we ons almaar meer bewust zijn van de impact die de voedselproductie heeft op het milieu.  

Maar ondanks alle voordelen van peulvruchten (goedkoop, lekker en veelzijdig, snel te bereiden, goede vleesvervanger, …) is de consumptie ervan in België best laag. Met het project PEUL-CHAIN willen het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw en ILVO daar - in het kader van de Vlaamse eiwitstrategie - verandering in brengen.

Daarom is er van 6 tot 12 februari 2023 de Week van de Peulvrucht! 

De Week van de Peulvrucht is een duwtje in de rug, want ondanks de lage consumptie erkennen Vlamingen wél dat peulvruchten gezond zijn. En dat ze bovendien nog een hoop andere fantastische voordelen hebben. Zo zijn ze haast overal verkrijgbaar en lang houdbaar, je kan er makkelijk, snel en gevarieerd mee koken én ze zijn lief voor je portemonnee.

Doe jij mee? 

Dit initiatief sluit ook aan bij de gezondheidsdoelstelling 'De Vlaming leeft gezonder in 2025' en de doelstelling van de Green Deal Eiwitshift.   

 

Gerelateerde artikels

Vanaf dit weekend verbod op tabaksautomaten
Daarom ben ik lid

Sophie Delobelle, Spar Sint-Eloois-Winkel

Daarom ben ik lid

2 min.
Geen drempels meer voor digitaal statiegeld

Actueel

Vanaf dit weekend verbod op tabaksautomaten
Daarom ben ik lid

Sophie Delobelle, Spar Sint-Eloois-Winkel

Daarom ben ik lid

2 min.
Geen drempels meer voor digitaal statiegeld
cover-oktober-2023-hr.jpg

Super
MAG 4

SuperMAG nr. 4
Oktober 2023

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy