Duurzame mossels

3 min.

Productnieuws

De hangcultuurmosselen van Fish Tales komen van percelen in Neeltje Jans. Dit kunstmatige eiland maakt deel uit van de bekende Deltawerken. Al snel na de bouw van het eiland ontwikkelde het zich als ideale locatie voor de kweek van Mosselen. Net als alle hangcultuurmosselen, worden deze mosselen aan touwen gekweekt die in het water hangen.

“Ze groeien dicht onder het wateroppervlak, waar het voedselaanbod rijker is dan op de bodem en de schelpen dus al vroeg in het seizoen volgroeid zijn. Daarom zijn ze dus ook de eerste mosselen die beschikbaar zijn. Daarenboven zit er meer vlees aan dit type mosselen dan aan bodemcultuurmosselen”, ligt mosselkweker Jacco Schot toe. Zijn familie is al meer dan 100 jaar actief is in de schaal – en schelpdiervisserij. 

Jacco Schot

Hangcultuurmosselen groeien dicht onder het wateroppervlak, waar het voedselaanbod rijker is dan op de bodem.

Jacco Schot

De mosselen van Jacco dragen ook het kwaliteitslabel ‘Zeker Zeeuws’. Een bij ons niet zo bekend label, maar voor de liefhebbers én de mosselkwekers wel zeer belangrijk. Dit label garandeert dat de mosselen van zaad tot verpakking in de Oosterschelde zijn opgegroeid en in Zeeland zijn verwerkt.

Dat in tegenstelling tot heel wat andere mosselen die in Denemarken of Duitsland worden gekweekt en dan kort even in Oosterscheldewater worden gedompeld om het label ‘Zeeuws’ te bekomen. “Deze type mosselkweek is daarmee eigenlijk een zuivere vorm van biologische landbouw, maar dan op zee”, aldus Aldus Bart van Olphen seafoodchef en oprichter van Fish Tales. 

Gerelateerde artikels

Vier Vlaamse traditionele streekproducten erkend
Gratis studiotijd voor jouw klanten
Van soep tot dessert: vers, artisanaal én lekker

Actueel

Aldi experimenteert met winkel zonder kassa
Vier Vlaamse traditionele streekproducten erkend
Mondmaskers in werkplaats: nog altijd verplicht?
SuperMAG juni 2021

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy