Delhaize verlaagt prijzen tot 30%

2 min.

Delhaize voert vanaf vandaag prijsverlagingen door van 5 tot 30 % op een eerste golf van 500 geselecteerde basisproducten. Het wil daarmee naar eigen zeggen de koopkracht van zijn klanten blijven garanderen.

"In deze tijden van hoge inflatie kunnen wij niet onverschillig toekijken hoe sommige statistieken aantonen dat het risico bestaat dat de consument zijn toevlucht neemt tot minderwaardige en minder gezonde producten”, zegt Xavier Piesvaux, CEO van Delhaize in een mededeling.

"50% van de boodschappen bestond al uit producten van ons huismerk. Wij hebben gemerkt dat dit cijfer de laatste maanden met nog eens 10% is gestegen. We willen onze inspanningen voor deze 500 Kleine Leeuwtjes - basisproducten van het huismerk Delhaize - intensifiëren. In geen geval doen wij toegevingen op de kwaliteit, maar wij verlagen wel bewust onze marges om onze klanten betere prijzen te kunnen bieden.” 

De prijsverlagingen worden doorgevoerd in alle winkels van Delhaize en ook online via delhaize.be. Na een analyse werd een korf samengesteld van de 500 meest gekochte basisproducten zoals groenten en fruit, pasta’s, dranken, wasmiddelen, hygiënische producten, maar ook dierenvoeding.

Delhaize deed al prijsinspanningen, zoals de intensivering van promoties zoals 1+1 gratis en de permanente korting (tot 15%) op 5.000 producten met een Nutri-Score A of B. Ook de ruim 7.000 huismerkproducten worden verkocht tegen prijzen die volgens de groep tot 30% lager liggen dan equivalenten van nationale merken. 

Check de reactie van Buurtsuper.be op deze actie hieronder. 

Prijzenoorlog in supermarktlandschap

Gerelateerde artikels

Feest voor de Buurtsupers van het jaar en Groentevakmannen
Kies voor lokaal in je buurtsuper en ...
Hoe hard zijn de prijzen gestegen in supermarkt?

Actueel

Feest voor de Buurtsupers van het jaar en Groentevakmannen
Kies voor lokaal in je buurtsuper en ...
Hoe hard zijn de prijzen gestegen in supermarkt?
cover-supermag-juni-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy