Delhaize gaat strijd aan tegen plastic in rivieren

2 min.

Zwerfvuil

Delhaize gaat samen met River Cleanup de strijd aan om afval uit onze rivieren te halen. Nu zondag 5 juni verzamelen daarvoor honderden vrijwilligers op negen verschillende plaatsen in België. 

Ieder jaar belandt wereldwijd maar liefst 11 miljard kilo plastic in onze oceanen en dat heeft een desastreuze invloed op onze ecosystemen. Zo kan het niet verder, vindt River Cleanup, een Belgische organisatie die wereldwijd actief is om onze rivieren terug proper te maken. Als echte River Warriors trekken ze ten strijde tijdens een River Cleanup die dit jaar plaatsvindt op zondag 5 juni.
 
Het doel is om in België minimaal 1,5 ton afval uit het water te vissen, waarvan 500 kilo plastic, want alle beetjes helpen om ervoor te zorgen dat het afval de oceanen niet bereikt. Eens het daar terechtkomt, is het buiten het bereik van inzameling en recycling. River Cleanup werkt daarvoor met eigen vrijwilligers, maar krijgt ook hulp van Delhaize. 

Onlangs lanceerde Delhaize met een filmpje op sociale media een oproep naar al zijn klanten en personeel om die dag mee de handen uit de mouwen te steken en ervoor te zorgen dat al dat afval onze oceanen niet bereikt. 

"De actie past in het structurele partnerschip dat we in 2019 aangingen met River Cleanup", zegt Charlotte De Vroey, Sustainibility Manager bij Delhaize. "In het verleden riepen we klanten en medewerkers al vaker op om deel te nemen aan opruimacties. We hebben ook de river skimmer mee gefinancierd die plastic uit het water haalt en we ondersteunen ook een opruimproject in Indonesië."

"Zelf vermijden we ook zoveel mogelijk plastic in de verpakkingen van onze producten. We maken zoveel mogelijk gebruik van gerecycleerde materialen en maken ze ook recycleerbaar. Op die manier hebben we al 3.000 ton plastic bespaard.”

Gerelateerde artikels

Bottle for a Bottle

Primeur in Belgische voedingssector

Bottle for a Bottle

3 min.
Zwerfvuilactie strand Oostende
Buurtsuper verplicht om afval rond winkel op te ruimen?

Actueel

Feest voor de Buurtsupers van het jaar en Groentevakmannen
Kies voor lokaal in je buurtsuper en ...
Hoe hard zijn de prijzen gestegen in supermarkt?
cover-supermag-juni-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy