Delhaize bouwt bedrijfs­restaurant

3 min.

Vandaag brengt De Standaard het nieuws dat Delhaize voor zijn expansie in de markt van bedrijfsrestaurants haar masterfranchisingcontract met Food­maker heeft uitgebreid naar bedrijfsrestaurants.

Voor Delhaize is dat een totaal nieuw segment, Foodmaker levert wel al maaltijdboxen aan kleine bedrijven en plaatst slimme koelkasten in middelgrote bedrijven. Voor grotere bedrijven waar minstens 200 mensen een maaltijd willen nuttigen, mikt het nu op een apart bedrijfsrestaurant.

"Dat doen we in samenwerking met Delhaize, dat de middelen heeft om te investeren. Wij zouden dat op eigen kracht niet kunnen", zegt de CEO van Foodmaker Vanlommel in het interview met De Standaard.

De Foodmaker-ceo gelooft in het potentieel. "Bedrijven willen meer gezonde voeding en dat kunnen wij aanbieden. Er zijn nu ongeveer 2.200 bedrijfsrestaurants in België. Als 10 % overstapt, wil dat zeggen dat je veel moet investeren. Die financiële power hebben wij niet."

"Delhaize neemt de investeringen voor zijn rekening en baat het restaurant uit, wij staan in voor het eten. We krijgen ook royalty's voor het gebruik van de naam Foodmaker", zegt Vanlommel.

In het tweede kwartaal van volgend jaar opent Delhaize een bedrijfsrestaurant van 400 vierkante meter in de nieuwe hoofdzetel van BNP Paribas Fortis, in Brussel. Woordvoerder Roel Dekelver bevestigt dat Delhaize plannen heeft voor bedrijfsrestaurants, "maar we communiceren pas later over locaties en plannen", zegt hij. 

Delhaize sloot met Foodmaker ook een masterfranchisingovereenkomst af voor gewone restaurants van het type Foodmaker, los van een bedrijf. In twee Brusselse restaurants, aan de Rogierlaan en in Bascule (Ukkel), gingen al zulke formules open. Delhaize tast er een nieuwe mark af. Het doelpubliek zijn consumenten die vanaf 's ochtends tot in de namiddag een vers hapje willen eten.

De restaurants worden ook gebruikt als maaltijdbezorgplatformen voor Ubereats, Deliveroo en Take­away.com. Foodmaker werkt ook met Delhaize samen in zijn supermarkten.

 

Gerelateerde artikels

Ontslagbrief moet dag eerder op de post
Kempense nuchterheid en en Nederlandse precisie
Op de koffie met ...

Nele, onze media coördinator

Op de koffie met ...

3 min.

Actueel

Ontslagbrief moet dag eerder op de post
Kempense nuchterheid en en Nederlandse precisie
Op de koffie met ...

Nele, onze media coördinator

Op de koffie met ...

3 min.
cover-supermag-juni-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy