De Russen komen

2 min.

Winkelopeningen

Hou je vast: de Russische prijskraker Mere komt naar België. De winkels van de prijsbreker zijn zeer sober ingericht, de producten zitten nog in de kartonnen verpakkingen en ze staan gewoon op houten pallets uitgestald. 

Mere biedt zowel voedings- als niet voedingsproducten aan, maar het aanbod blijft vrij beperkt en bevat geen bekende merken. Daarmee lijkt Mere in het gat te springen dat de discountketens Aldi en Lidl hebben gelaten nadat ze de voorbije jaren hun dienstverlening en aanbod serieus hebben opgekrikt.

Wie gaat winkelen in een Mere-supermarkt moet er rekening mee houden dat hij niet veel vragen kan stellen aan het personeel. De winkels worden uitgebaat met zo weinig mogelijk medewerkers. In ruil voor winkels zonder enige franje beweert Mere dat zijn aanbod 10 tot 20 procent goedkoper is dan bij de concurrentie. "Bij ons betaalt de klant voor de producten, niet voor het merk", staat op de Belgische website van Mere te lezen.

De Russische supermarktgroep wil dit jaar al tien winkels in ons land openen. Een vertegenwoordiger van het bedrijf bevestigde aan De Standaard al drie verkooppunten: Opwijk in Vlaams-Brabant, Couvin in de provincie Namen en Flémalle bij Luik.

De Engels/Russische website meldt dat de keten nog zoekt naar winkelverhuurders en leveranciers. Mere doet in ons land nog geen belletje rinkelen, maar elders in Europa laat de supermarktgroep al van zich spreken. Ze is naar eigen zeggen al een van de grootste discountsupermarktgroepen van Oost-Europa met meer dan 2.000 winkels in negen landen. Behalve in ons land staan er ook in Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk uitbreidingsplannen op stapel.

 

Gerelateerde artikels

Twee enseignes, een ondernemer
Nieuwe Proxy Delhaize Hove
Nieuw e-commerce distributiecentrum operationeel

Actueel

Tomorrow & Localty overgenomen door Detail4Retail
Twee enseignes, een ondernemer
Maaltijdboxen in de lift
cover-supermag-april-2021.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy