Dag van de Ondernemer

1 min.

Vandaag, vrijdag 19 november, organiseren UNIZO en de Vlaamse regering, in samenwerking met VLAIO, hun jaarlijkse Dag van de Ondernemer.Ze doen dit om aandacht, waardering en respect te vragen voor de inzet, drive en veerkracht van zelfstandigen, kmo-bedrijfsleiders en vrije beroepers. Mensen die dagelijks voor eigen rekening en risico het beste van zichzelf geven en daarmee onze economie en welvaart boosten.

Uiteraard zet Buurtsuper.be vandaag ook heel graag al haar leden, de speciaalzaken en zelfstandige supermarkten, maar al te graag in de bloemetjes. Waarom? "Omdat de buurtsuper met eigen kapitaal en op eigen risico onderneemt en in zijn lokale gemeenschap voor tewerkstelling zorgt, het verenigingsleven ondersteunt en een échte ontmoetingsplaats is", legt Luc Ardies uit. 

"Buurtsupermarkten hebben bovendien een veel kleinere ecologische voetafdruk. Ze zijn vlot bereikbaarheid te voet of met de fiets en hebben een uitgebreid aanbod van lekkere lokale producten en traditionele streekproducten. Redenen genoeg om hun maatschappelijk en economisch belang vandaag nog eens extra in de kijker te zetten."

De kernboodschap in de campagne van dit jaar luidt 'Bedankt om goe zot te zijn van ondernemen!'. Een wat prikkelende formulering om aan te geven hoe ver ondernemers bereid  zijn te gaan om hun bedrijf te doen draaien en hun klanten tevreden te stellen.

Gerelateerde artikels

Voortaan slechts één test
Traditionele streekproducten
Op de fiets voor buurtsupers en speciaalzaken

Actueel

Voortaan slechts één test
Traditionele streekproducten
Op de fiets voor buurtsupers en speciaalzaken
cover-supermag-okt-2021-hr.jpg

Super
MAG 4

SuperMAG nr. 4
Oktober 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy