Cristal werd geboren in 1928 toen twee Limburgers beslisten om een nieuwe manier van brouwen met lage gisting te introduceren en zo België te laten kennismaken met pils. Cristal mag zich dus gerust een klassieker noemen, maar tegelijk is diezelfde pioniersdrang bij de brouwerij nog steeds springlevend.
Begin 2021 werd gestart met een focus op lokalere en betere ingrediënten, lokale samenwerkingen met boeren en een duurzamere manier van brouwen met 100% lokale stroom. De eerste ‘Cristallekes’ met Belgische hop zijn een feit en volgend jaar volgt de Belgische gerst. Dus de brouwerij vond het tijd voor de volgende uitdaging met een alcoholvrije Cristal. Het doel? Een Cristal 0.0% om met evenveel smaak verantwoord van te genieten.
Of de toekomst van bier alcoholvrij is, is wellicht te veel gezegd in een echt bierland als België, maar tegelijk valt de opmars van non-alcoholische bieren niet te ontkennen. Met de nieuwe Cristal 0.0% draagt de pils brouwerij graag bij aan de beweging waarin steeds bewuster en verantwoorder geleefd wordt. Een trend die door de COVID-pandemie enkel is versterkt en hier is om te blijven.