Carrefour België integreert 8 Alma-winkels in franchisenetwerk

2 min.

Carrefour België kreeg groen licht van de Belgische mededingingsautoriteit om alle aandelen over te nemen van Alma nv en Restora nv. Zo komen acht winkels onder de Carrefour Market-vlag: in Bilzen, Geel, Grobbendonk, Herentals, Lommel, Mol, Mol-Wezel en Sint-Niklaas. Voor vijf van de acht vond Carrefour al nieuwe franchisepartners. De overige drie zal het tijdelijk in eigen beheer nemen.

Zowel de ondernemingsraad als de medewerkers van alle acht winkels werden eind vorig jaar al geïnformeerd over de overeenkomst. Iedereen blijft in dienst met dezelfde arbeidsvoorwaarden en behoud van anciënniteit. Daarnaast zal de familie achter Group Alma nog steeds betrokken zijn als eigenaar van de panden.

Al de franchisepartners zijn geen onbekenden want ze baten al een of meerdere Carrefour-winkels uit. Zo komt de winkel in Sint-Niklaas onder leiding van Frederic Van Landeghem, wat een logische aanvulling is op de winkels die hij in de provincie al uitbaat. Enderuz Karaman zal de winkels in Grobbendonk en Herentals overnemen, terwijl de Market in Geel in handen komt van Frederic Prevot en Simon Moerenhout. In Lommel komt Hervé van Hövell tot Westerflier aan het roer. Hij is franchisepartner van twee Express-winkels in Hasselt en werd verkozen tot "Franchisenemer van het jaar 2023”. 

NV Alma Warenhuizen werd in 1958 opgericht door Louis Troukens en zijn echtgenote Joanna Van Den Wijngaerden en wordt sinds 75 jaar bestuurd door de familie. De relatie met de groep Carrefour in België gaat zelfs nog verder terug tot het samenwerkingsverband met Priba in 1954, daarna het stichtend lidmaatschap van Unic, gevolgd door de formule Alma-GB en vanaf 2000 als Alma-Carrefour.

Gerelateerde artikels

Complimentendag 2024

Deel jij je ‘Buurtsuper van het jaar’ complimenten nog?

Complimentendag 2024

3 min.
Hoe is het gesteld met de zelfstandige buurtsuper?
Teken geen franchisecontract zonder professioneel advies!

Actueel

Complimentendag 2024

Deel jij je ‘Buurtsuper van het jaar’ complimenten nog?

Complimentendag 2024

3 min.
Hoe is het gesteld met de zelfstandige buurtsuper?
Teken geen franchisecontract zonder professioneel advies!
cover-van-supermag-feb2024-hr.jpg

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy