Buurtsuper.be wil duurzaam kader rond tabaksbeleid


"Hoe meer men het legale circuit van tabaksverkopers opeenvolgende verkoopmaatregelen oplegt, hoe sneller het illegale tabakscircuit groeit", stelt Buurtsuper.be "Dit is ook schadelijker voor de volksgezondheid."
Buurtsuper.be is bereid om met alle betrokken partijen een open debat te voeren over nieuwe tabaksmaatregelen, maar dan moet er ook gepraat worden over een duurzaam wettelijk kader dat ondernemers de komende jaren meer rechtszekerheid biedt.

Recent werd er in Antwerpen een lading van 89,5 miljoen namaaksigaretten vernietigd. Die 89,5 miljoen namaaksigaretten zijn slechts het topje van de ijsberg. In Nederland bestaat de tabaksmarkt al voor vijf procent uit illegale producten. En het illegale en parallel tabakscircuit groeit elke dag. Luc Ardies van Buurtsuper.be hierover: “De Europese Richtlijn is amper in het Staatsblad verschenen of in het Parlement worden al nieuwe maatregelen voorgesteld. Wij pleiten voor een duurzaam tabaksbeleid dat rekening houdt met de investeringen van meer dan 7.000 familiale bedrijven die op legale wijze tabaksproducten verkopen. Door de legale handel systematisch vanuit de overheid te hypothekeren, cultiveer je de illegale handel die zowel economisch als op vlak van gezondheid een veel grotere bedreiging is”.

Buurtsuper.be is van haar kant bereid om nieuwe maatregelen te bespreken met de overheid en alle betrokken partijen, maar enkel als die nieuwe maatregelen gekaderd worden binnen een duurzaam tabaksbeleid dat ondernemers de kans biedt om een behoorlijke vergoeding te krijgen voor hun investeringen. Tot nader order is ons tabaksbeleid van die aard dat reguliere ondernemers verplicht zijn om te ondernemen met de handrem op.

Gerelateerde artikels

Tomorrow & Localty overgenomen door Detail4Retail
Twee enseignes, een ondernemer
Maaltijdboxen in de lift

Actueel

Tomorrow & Localty overgenomen door Detail4Retail
Twee enseignes, een ondernemer
Maaltijdboxen in de lift
cover-supermag-april-2021.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy