Brandt & Levie Tomatensoep heeft 'Beste Noviteit'

2 min.

Productnieuws

Tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten is Brandt & Levie met het product Tomatensoep met ballen en porcini uitgeroepen tot de winnaar van de Beste Noviteit 2024.

De erkenning werd uitgereikt door een vakjury onder leiding van culinair journalist en influencer Laura de Grave. Ze beoordeelde samen met ervaren foodspecialisten Wouter Renkema (Beste Nederlandse Kaasspeciaalzaak 2024-2026) en Maarten van Oeffel (Beste Nederlandse Foodspecialist Charcuterie 2024-2026), alle inzendingen op smaak, originaliteit, nieuwswaarde en meer. 

De winnaar van de Beste Noviteit, de Tomatensoep met ballen en porcini in een nieuw, duurzaam jasje, werd met humor in de markt gezet. Hiet volgens de jury een écht lekkere, fluweelzachte soep met balletjes van goed gehouden varken en porcini. Het hele verhaal achter dit product klopt, en de smaak ook, aldus Laura de Grave.

Daarnaast werd de Beste Kaasnoviteit uitgereikt aan Kaashandel Remijn met Grebbeberger Triple Greb. Een lokale kaas gemaakt van zowel geiten-, schapen- en koemelk in de vorm van een grote donut. Echt uniek volges de jury wegens 'de énige “bergkaas” van Nederland', afkomstig van de berg in Rhenen. 

De ‘Felix Wilbrink Award’, bedoeld voor een product dat iedereen blij maakt, is toegekend aan 621 Ferments met het product Nº621 Garum. Deze totaal nieuwe smaakmaker in 3 varianten heeft de jury verrast. Gemaakt van reststromen zoals de voetjes van paddenstoelen en snijdsels van rund geeft het kruid veel complexiteit en diepgang.

Laura de Grave overhandigde de oorkondes aan de winnaars tijdens een feestelijke ceremonie op de Vakbeurs Foodspecialiteiten. Bezoekers van de vakbeurs konden de winnende producten, evenals andere genomineerde artikelen, bewonderen in de speciale noviteitenstand.

De Vakbeurs Foodspecialiteiten wordt georganiseerd door Stichting Foodspecialiteiten Nederland, die zich inzet voor het bevorderen van kwaliteit en het ontdekken van nieuwe markten voor winkeliers in de foodspecialiteitenbranche.

Gerelateerde artikels

Launch 'Maître chez vous by Mr Cook'
Kwaliteit, dat proef je. Altijd.
Alcoholvrij bier Brouwerij Haacht bij Colruyt en Carrefour

Actueel

AH Peeters-Govers en Thomas More kickstarten gezamenlijke opleiding
Jumbo Bree gaat voor 'onweerstaanbaar werkgeverschap'
PPS gaat de strijd aan tegen winkeldiefstal
cover-supermag-okt-2024-hr.jpg

Super
MAG 4

SuperMAG nr. 4
Oktober 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy