Boost je gezondheid en energie met de kiwi’s van Zespri

3 min.

Productnieuws

Met de kiwi’s van Zespri™ zorg je voor wat zon op je bord. Je eet ze zo ’s ochtends bij het ontbijt of neemt ze makkelijk mee voor onderweg als tussendoortje. Maar wist je dat je ook lekker kunt koken met Zespri™ kiwi’s? 

Het lijkt misschien te mooi om waar te zijn maar de slogan 'klein maar fijn' gaat zeker op wat kiwi’s betreft.

We zetten hun 10 gezondheidsvoordelen even op een rij! 

10 gezondheidsvoordelen van kiwi's

1. Kiwi’s zijn echte vitamine C bommetjes! De Zespri™ SunGold™ kiwi’s bevatten maar liefst 100 % van je dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Daarmee bevatten ze meer vitamine C dan eender welk ander fruit. Ons lichaam kan zelf geen vitamine C aanmaken dus het is noodzakelijk dat we die opnemen. Daarvoor hoef je niet meteen te grijpen naar allerlei supplementen. Het eten van een kiwi is een prima natuurlijke manier om je vitamine C behoefte aan te vullen. Vitamine C draagt bovendien bij tot de normale werking van ons immuunsysteem en verhoogt de opname van ijzer in de darmen. Ook als je een opkikkertje nodig hebt, draagt vitamine C bij tot vermindering van vermoeidheid.

2. Zowel de Zespri™ Green als de Zespri™ SunGold™ kiwi’s zijn een uitstekende bron van kalium. Kalium is een mineraal dat bijdraagt bij tot een goed lichamelijk herstel. Het bevordert de zenuwwerking en de spiersamentrekking en is daarmee essentieel voor wie graag in beweging blijft. Perfect dus na het sporten en helemaal puur natuur in tegenstelling tot bewerkte producten met toegevoegde additieven (zoals natrium bv.).

3. Kiwi’s zijn rijk aan vezels en dragen daardoor bij tot een gezonde spijsvertering. Door er elke dag wat van te eten, werk je een vlotte spijsvertering in de hand. Daardoor voel je je heerlijk licht, zonder opgeblazen gevoel en lekker in je vel.

4. Ze zijn rijk aan vitamines en mineralen en daarmee één van de meest voedzame fruitsoorten die je kunt eten. Elke hap bevat calcium, ijzer, magnesium, kalium, zink, vitamine C (85,1 mg/100g), thiamine (vitamine B1), riboflavine (vitamine B2), niacine, pantotheenzuur, pyridoxine (vitamine B6), folaat, vitamine B12, vitamine A en vitamine E. Dat is heel veel goeds in één klein stuk fruit!

5. Groene kiwi’s bevatten van nature actinidine, een enzym waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het je lichaam helpt voedsel af te breken en de spijsvertering te bevorderen. In combinatie met het hoge vezelgehalte is het een prima bron om een goede spijsvertering te ondersteunen en je goede darmflora te voeden.

6. Kiwi’s hebben een lage glykemische index. Dat wil zeggen dat ze de bloedsuiker traag doen stijgen waardoor er geen plotse pieken en dalen ontstaan. Zo krijg je minder schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Dat zorgt voor een langer verzadigd gevoel, minder energiedipjes en is een pak gezonder. Ook diabetici kunnen zonder problemen genieten van fris-zoete kiwi’s door de lage impact op hun bloedsuikerspiegel.

7. Ze zijn lekker makkelijk en handig voor onderweg waardoor je sneller geneigd bent om fruit te eten. Je halveert ze en lepelt ze makkelijk uit met een lepeltje.

8. Kiwi’s bevatten een laag FODMAP-gehalte en zijn daardoor een uistekend stuk fruit voor iedereen. Wie last heeft van het prikkelbare darmsyndroom heeft namelijk baat bij het eten van voedingsmiddelen met een lage FODMAP-index. Hoe lager het FODMAP gehalte, hoe rustiger de darmen en hoe minder klachten.

9. Kiwi’s zorgen voor een lang verzadigd gevoel én laag zijn aan calorieën. Zespri™ SunGold™ kiwi’s bevatten slechts 48,4 kcal per stuk en Zespri™ Green kiwi’s slechts 49 kcal per stuk.

10. Ze zitten bovendien barstensvol antioxidanten. Antioxidanten zorgen ervoor dat andere stoffen in je lichaam niet oxideren en beschermen zo gezonde cellen en weefsels tegen ongewenste reacties en schade van buitenaf (bv. vervuiling, uv-straling,…). Zowel de gele als de groene variëteiten bevatten een groot aantal antioxidanten, waaronder vitamine C, vitamine E, polyfenolen en flavonoïden.

Zin gekregen? Laat je inspireren door deze originele recepten. Download ze via onderstaande knop! 

Gerelateerde artikels

"Zoete, zaadloze paprika's zitten in de lift”
8 juni, World Gin Day

8 juni, World Gin Day

8 juni, World Gin Day

2 min.
Gezonde maaltijd van Lily’s Kitchen

Actueel

Flavor Shop betrekt team bij elke aanwerving
"Kwaliteit in plaats van lage prijzen promoten"
UNIZO wil af van overdreven ontslagbescherming
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy