Nieuw generiek kwaliteitssysteem BePork

1 min.

Productnieuws

BePork staat voor kwaliteitsvol varkensvlees van Belgische bodem. Het garandeert lokale productie van ‘varken tot vork’ door de vereniging van alle schakels in de productiekolom: van diervoederfabrikanten, varkenshouders, transportbedrijven, slachthuizen, uitsnijderijen en vleesverwerkers tot verkooppunten. 

BePork biedt boven op de wettelijke basis voor veilig en kwaliteitsvol varkensvlees nog extra garanties. Dierenwelzijn, duurzaamheid en diergezondheid staan daarbij centraal.

Het label wordt in eerste instantie handelsgericht ingezet en zal als zodanig dus niet zichtbaar zijn voor de consument.

Voorzitter Filip Fontaine is bijzonder opgetogen over het initiatief: “Door de samenvoeging van CodiplanPLUS en Certus creëren we een uniek generiek kwaliteitshandboek van normen die de wetgeving overstijgen: een nieuwe standaard voor markttoegang. In de eenmaking zit transparantie, duidelijkheid, slagkracht en een systeem dat de afnemers vertrouwen geeft. Bovendien is het kwaliteitshandboek zo opgezet dat elke professionele partij zijn eigen accenten kan leggen. Deze worden dan in een eengemaakte BePork-audit aan minimale kostprijs en extra lasten meegenomen. Eenmaking, maar dus geen eenheidsworst, dat is het nieuwe BePork.”

Meer informatie via www.belpork.be/nl/bepork

 

Door de samenvoeging van CodiplanPLUS en Certus creëren we een uniek generiek kwaliteitshandboek van normen die de wetgeving overstijgen.

Voorzitter Filip Fontaine

Gerelateerde artikels

100% rPET bij FrieslandCampina
Kant-en-klare pastasauzen van Elvea
Week van de tulp

16 tot 23 januari

Week van de tulp

2 min.

Actueel

Canadese Couche-Tard neemt Carrefour niet over
Groepsvrijstellingsverordening en franchise
Frankrijk ziet overname Carrefour niet zitten
cover-van-supermag-december2020-hr.jpg

Super
MAG 5

SuperMAG nr. 5
December 2020

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy