Belgische supermarkten goedkoopste

3 min.

In Het Laatste Nieuws verscheen een interessant artikel over een prijsonderzoek van de Nederlandse Consumentenbond. Het onderzoek bevestigt datgene wat Buurtsuper.be al veel eerder vaststelde en lijnrecht staat tegenover de prijsvergelijkingen die het Belgische Test Aankoop regelmatig uitvoert: voor heel wat basisproducten betaalt de Belgische consument een pak minder in vergelijking met onze buurtlanden. 

Buurtsuper.be reageert in Trends en op Kanaal Z op stuntpromoties

Volgens de Nederlandse consumentenorganisatie moet je voor de allerlaagste prijzen in België zijn, omwille van de grote hoeveelheid goedkopere huismerken. Vooral voor basisboodschappen ben je als consument beter af in België. Dat concludeert de Nederlandse Consumentenbond na een vergelijkend onderzoek waarbij het afgelopen maand de supermarktprijzen van 200 producten in acht Europese landen vergeleek.

“Huis- en budgetmerken van basisboodschappen zijn in België gemiddeld het goedkoopst”, aldus de Consumentenbond. Voor koffie, thee, pasta, rijst en wasmiddelen betaal je in ons land gemiddeld 18% minder dan in Nederland. Tegenover Duitsland bedraagt het verschil zelfs zo’n 20%.

“Belgische supermarkten hebben meer dan bijvoorbeeld in Nederland, naast de huismerken ook nog echte budgetmerken die een pak goedkoper zijn.” Ook voor vers fruit en groenten zijn we de jongste jaren véél goedkoper geworden en – misschien nog belangrijker - mét behoud van kwaliteit, iets wat bijvoorbeeld in Duitsland waar de discounters de scepter zwaaien niet altijd het geval is.

Voor de bekende, internationale A-merken betaalt de Belgische consument in ons land in Duitsland en Frankrijk minder, al is het verschil met Frankrijk beperkt, en zijn we nog altijd in vergelijking met Nederland goedkoper. Schoonmaak- en hygiëneproducten van internationale merken zijn het goedkoopst in Duitsland. Wat al langer geweten is, is dat Luxemburg omwille van de accijnsverschillen voor bier en alcoholische dranken en zelfs mineraalwater pakken goedkoper is.

Gerelateerde artikels

Mooie combinatie van digitalisering én beleving
AllesMAG, niets moet!

Vakantiepocket bij het SuperMAG

AllesMAG, niets moet!

2 min.
Commerciële groepen moeten ten laatste 1/4/25 contracten aanpassen

Actueel

Mooie combinatie van digitalisering én beleving
AllesMAG, niets moet!

Vakantiepocket bij het SuperMAG

AllesMAG, niets moet!

2 min.
Commerciële groepen moeten ten laatste 1/4/25 contracten aanpassen
schermafbeelding-2024-06-18-om-07-45-36.png

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy