Atelier Préparé

2 min.

Winkelopeningen

De vernieuwde Geitestraat in hartje Mechelen heeft er een leuk adresje bij. Slager Rudy Andries heeft zijn Vleesatelier Andries uitgebreid met een 'mercado'. Bij Atelier Préparé kan je ook op zondag terecht voor boodschappen.

Rudy Andries heeft ondertussen al meer dan drie jaar een slagerij in de straat. Die draait zo goed dat de handelaar besliste om in het pand ernaast, de vroegere stoffenwinkel van de familie Bervoets, een tweede zaak te openen.

“In mijn hoofd liep ik al langer rond met plannen voor een mercado zoals je die vaak in Spanje ziet. Een concept zoals dit was in Mechelen en omgeving nog niet te vinden”, zegt Rudy. “Mensen die na de openingsuren van onze slagerij of op zondag graag nog een stukje vlees willen, kunnen dat hier voorverpakt vinden." In de koeltoog liggen vers bereide gerechten zoals tong in madeirasaus en Mechelse koekoek. 

Wie de nieuwe zaak binnenwandelt, merkt meteen dat het nieuwe atelier zich richt op de meerwaardezoeker. “Ik wil kwaliteit bieden tegen een betaalbare, eerlijke prijs”, zegt Rudy. “De producten die we verkopen, zijn zo veel mogelijk lokaal. Groenten zoals bloemkolen en sla komen bijvoorbeeld rechtstreeks van de boer in Hombeek”, zegt Rudy, die zelf van Hombeek afkomstig is. Daarnaast gaat hij ook prat op rechtstreekse aanvoer vanuit de veiling in Sint-Katelijne-Waver.

Voor brood en patisserie werkt de ondernemer samen met verschillende leveranciers. “Zo hebben we dagelijks het aanbod van Broodbroeders dat we verkopen tegen dezelfde prijs. Voor andere broden en patisserie werk ik samen met Melange, een warme bakker uit Kapelle-op-den-Bos. Kleine gebakjes komen van de Mechelse patissier Touché”, legt Rudy uit.

Voor zijn aanbod verse vis en boeketjes bloemen doet Rudy dan weer een beroep op collega-marktkramers. Zelf heeft hij meer dan 25 jaar op de markt gestaan. “De wijnen zijn voor ons geselecteerd door de mensen van The Bottle die hier in het centrum ook hun wijnbar The Neck hebben”, zegt Rudy. Zijn mercado is elke dag geopend van 9 tot 19u, op zondag van 9 tot 14u.

Klanten die bij Atelier Préparé een gebakje of een kant-en-klaarmaaltijd kopen, kunnen die ter plaatse verorberen. “We hebben op de eerste verdieping gezorgd voor een gezellige zithoek waar je ook iets kan opwarmen.”

Bron en foto's: www.made-in.be/mechelen

 

Gerelateerde artikels

Delhaize Belsele

Winkelopening

Delhaize Belsele

2 min.
Albert Heijn Diest

Winkelopening

Albert Heijn Diest

2 min.
Spar Linkeroever

Winkelopening

Spar Linkeroever

2 min.

Actueel

Infosessie: harmonisering PC's en nieuwe franchisewet
Diversiteit in de rekken én in de kantine
Delhaize Belsele

Winkelopening

Delhaize Belsele

2 min.
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy