Vorig jaar sloegen de Abdij Averbode en Heide Atelier vzw de handen in elkaar. Het atelier, waar jongeren met een Niet Aangeboren Hersenletsel of Autisme worden getraind, maakt kwaliteitsvol en ambachtelijk ijs. Sinds 2020 is dit ijs verkrijgbaar in de beroemde ‘lekdreef’ en in de abdijwinkel Het Moment.
Delhaize verdeelt nu reeds een ‘korf’ van Abdij Averbode producten, zoals kaas, brood, bier, mosterd en peperkoek. Wegens het grote succes van het ijs, wordt aan deze korf nu het ambachtelijk Abdij-ijs toegevoegd, vervaardigd met de verse melk van de abdijhoeve in Averbode.
Om dit ijs mee te ontwikkelen en op nationaal niveau te lanceren werd beroep gedaan op Crème de la Crème, professionele ijsmakers uit Hasselt.
Het resultaat is de lancering van het merk Abdij-ijs van de abdij ‘Averbode’, met drie roomijs-smaken: een klassieke ‘Vanille’, een ‘Walnoten met honing’, en ‘Mokka met stukjes speculaas’.