Albert Heijn voor Van Hoecke

1 min.

Winkelopeningen

Frédéric Van Hoecke, die momenteel de AD Delhaize van Willebroek uitbaat, staat vanaf volgende week ook aan het hoofd van een Albert Heijn vlakbij. Hij is er van overtuigd dat de twee winkels complementair zullen zijn.

Eén winkelier die twee verschillende supermarkten uitbaat: het is een unicum in ons land. “De Albert Heijn ligt schuin tegenover mijn Delhaize”, zegt Frédéric Van Hoecke in De Tijd. “Ik denk niet dat ik met mijn nieuwe Albert Heijn-winkel klanten zal weglokken van mijn Delhaize. De twee winkels spreken een verschillend publiek aan. Albert Heijn lokt mensen die op zoek zijn naar een verrassend aanbod voor lage prijzen, Delhaize vooral mensen die op zoek zijn naar kwaliteit en gezondheid.”

Delhaize en Albert Heijn maken deel uit van hetzelfde moederbedrijf, de twee ketens bestaan in ons land naast elkaar en mikken op een ander publiek, zoals Frédéric Van Hoeck aangeeft. De winkel van Albert Heijn die volgende week de deuren opent, is de zestigste in ons land. Daarmee is Albert Heijn nog een kleine speler, goed voor een marktaandeel van 3%, maar de ambitie om verder te groeien is er wel. 

Gerelateerde artikels

Nieuwe Spar Denderwindeke
AD Ardooie

Winkelopening

AD Ardooie

2 min.
Shop&Go Jozef Plateau Gent

Actueel

100% gerecycleerd in 2030?
Kerstboodschap van solidariteit
Verplichting bewakingsfirma geschrapt
cover-supermag-oktober2020-hr.png

Super
MAG 4

SuperMAG nr. 4
Oktober 2020

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy