3 nieuwe Carrefour producten


Nieuws
Productnieuws

Drie nieuwe producten van de 'Kwaliteitsketen Carrefour' zijn vanaf deze week beschikbaar in de winkels. Het gaat om 100% Belgische halfvolle melk, brie en roomkaas. Al meer dan 20 jaar biedt Carrefour lokale producten aan waarvan de productie verloopt volgens een strikt lastenboek, met respect voor het milieu en het dierenwelzijn en tegen een eerlijke prijs.

Halfvolle melk

De halfvolle melk is afkomstig uit een diervriendelijke fokkerij. De dieren lopen minstens 180 dagen per jaar rond in de wei. De beweiding duurt langer dan de  120 dagen beweiding die het certificaat “Weidemelk” vereist (https://www.weidemelk.nl/fr/). De voeding van de koeien bevat geen soja of ggo’s (<0,9%) en bestaat uit gras en ruwvoer geproduceerd op boerderijen. 

Belgische brie

Belgische brie wordt gemaakt van Belgische koemelk geproduceerd door 7 fokkers van de coöperatie Marguerite Happy Cow (http://www.margueritehappycow.be/). Deze fokkerij respecteert het dierenwelzijn. De begrazing bedraagt minstens 180 dagen per jaar. De beweiding duurt langer dan de 120 dagen beweiding die vereist wordt door het certificaat “Weidemelk” (https://www.weidemelk.nl/fr/). Het voer van de koeien bevat geen soja of GGO’s en bestaat uit gras en 70% ruwvoer geproduceerd op boerderijen. 

Natuurlijke roomkaas en roomkaas met fijne kruiden

De roomkaas wordt gemaakt van Belgische koemelk geproduceerd door 8 fokkers van de coöperatie Marguerite Happy Cow (http://www.margueritehappycow.be/). De voeding van de koeien bestaat uit gras en voer. De fokkerij respecteert het dierenwelzijn. De begrazing bedraagt minimaal 180 dagen per jaar terwijl de norm op 120 dagen ligt. Het voer van de koeien bevat geen soja of GGO’s(<0,9%) en bestaat uit gras en 70% ruwvoer geproduceerd op de boerderij

Gerelateerde artikels

De Standaard: "Langere quarantaine voedt vrees voor personeelstekorten"
Jumbo in laatste rechte lijn voor overname Hema
"Kleinere winkelbubbels helpen niet, integendeel"

Actueel

Delhaize start maaltijdenleveringsdienst
De Standaard: "Langere quarantaine voedt vrees voor personeelstekorten"
Jumbo in laatste rechte lijn voor overname Hema
cover-supermag-oktober2020-hr.png

Super
MAG 4

SuperMAG nr. 4
Oktober 2020

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy