20 % meer leerlingen in duaal leren

3 min.

Dit schooljaar zijn een vijfde meer leerlingen ingeschreven in een duale opleiding, waarbij leren in de klas gecombineerd wordt met leren op de werkvloer. Het gaat nu al om 2.338 leerlingen. Daarnaast zitten nog eens 268 leerlingen in een aanloopfase naar een duale opleiding.

Na drie jaar proefdraaien stijgt het aantal leerlingen in duaal leren voor het derde schooljaar op rij. Ook het aantal richtingen waarin een duale opleiding mogelijk is, is gestegen tot 129 in het gewoon secundair onderwijs en 122 in het buitengewoon secundair onderwijs.

Leerlingen vanaf 15 jaar kunnen leren in klas combineren met leren op de werkvloer. Iedereen wint bij dat systeem. Leerlingen worden beter voorbereid op de arbeidsmarkt en werkgevers kunnen jonge krachten vlot integreren op hun werkvloer. Scholen kunnen op hun beurt jongeren beter gemotiveerd houden.

Laat ons je helpen!

Buurtsupers die een werkplek willen voorzien voor een leerling onder het statuut van duaal leren, krijgen hiervoor een vergoeding.

Een of meerdere van je vaste medewerkers - met ministens vijf jaar beroepservaring - dienen een ééndaagse ‘mentoropleiding’ te volgen (te bestellen bij PMO). Voor die ‘mentor’ medewerkers krijgt je dan een belangrijke RSZ-korting op de loonkost.

Meer weten? Onze sectorconsulenten komen bij je langs!

Ze informeren je graag over de voordelen om je te laten erkennen tot werkplek voor duaal leren. Ze kunnen je meteen ook alles vertellen over onze opleiding tot ‘mentor’.

Contacteer Wendy Labie via wendy.labie@pmocvba.be

Mail Wendy Labie

Gerelateerde artikels

Nieuwe Carrefour Express in Evere en Sint-Pieters-Woluwe
Chaudfontaine helpt Chaudfontaine
Buurtsuper.be over de verkoop van Superpost (Alvo) aan Jumbo

Actueel

Nieuwe Carrefour Express in Evere en Sint-Pieters-Woluwe
Chaudfontaine helpt Chaudfontaine
Buurtsuper.be over de verkoop van Superpost (Alvo) aan Jumbo
cover.jpg

Super
MAG 5

SuperMAG nr. 5
December 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy