2 op 3 drinkt te weinig water

2 min.

Productnieuws

SPA® lanceert een opvallende sensibiliseringsactie: Placeb’eau. Vertrekkend van de vaststelling dat de Belgen tot de grootste verbruikers van geneesmiddelen behoren, herinnert deze placebopil op een didactische manier aan het belang van regelmatig water drinken.

72% van de Belgen vindt gezondheid heel belangrijk en koppelt dit vooral aan voeding (48%) en beweging (44%). Helaas wordt het belang van voldoende hydratatie door water erg onderschat : slechts 8% van de Belgen geeft aan dat voldoende drinken van belang is voor een goede gezondheid. 

De nodige consumptie van water om onze hydratatie op peil te houden, wordt geraamd op 1,5 à 2 liter per dag. Dit stemt overeen met ongeveer 8 glazen. Een doel waar slechts 1 op 3 (37%) Belgen in slaagt. Om hier verandering in te brengen lanceert SPA® de sensibiliseringscampagne Placeb'eau. 

Vertrekkend van de vaststelling dat de Belgen tot de grootste verbruikers van geneesmiddelen behoren, ​herinnert deze placebopil op een didactische manier aan het belang van regelmatig water drinken. De pil zelf heeft overigens geen enkel effect op de gezondheid. Want wat zit er in een Placeb’eau pilletje? Niets. Maar het wordt wel acht keer per dag ingenomen met een glas zuiver water.

Placeb’eau is vanaf januari gratis te verkrijgen in apotheken, bij artsen en via de website SPA.be en dit zolang de voorraad strekt.

Gerelateerde artikels

Ondernemer Jan Tormans koopt Achelse Kluis
Week van het Witloof

1 - 7 februari 2023

Week van het Witloof

2 min.
Le Gruyère AOP

Een ode aan wilde kruiden en kaas

Le Gruyère AOP

4 min.

Actueel

De grote Lenteschoonmaak
Februari zonder supermarkt
Een boon voor de boon
cover-van-supermag-dec-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 5

SuperMAG nr. 5
December 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy